Atatürk için Anıtkabir'de tören: Erdoğan ve Özel'den ilk kare

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümünde Anıtkabir'de tokalaştı.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yılında Anıtkabir'de devlet töreni düzenlendi.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, TSK komuta kademesi, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı. 

Törende yeni seçilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya geldi. Erdoğan, Özel ile tokalaştı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Erdoğan ile tören öncesinde konuşup konuşmadığının sorulması üzerine; “Merhabalaştık. Sadece el sıkıştık” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile konuşup konuşmadığı sorusuna ise “Meral Hanım’ı göremedim. Dönemedim o tarafa doğru, kalabalıktı. Ondan dolayı da üzüldüm, Meram Hanım ile merhabalaşmak istiyordum” yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hayırlı olsun dileklerinde bulunup bulunmadığının sorulması üzerine ise “Devlet Bey ile merhabalaştık. Hatır sorduk. 10 Kasım olduğu için bir matem günü. Yine, daha önce birlikte çalıştığımız çok sayıda arkadaşımızla burada görüşme imkânı oldu ama Cumhuriyet’in 100. yılında 10 Kasım’da bu büyük matemde; siyasi parti farklılıklarının, siyasi rekabetlerin olmadığı bir ortamda olmak gerekiyor. Ata’nın huzurunda siyasi rekabet olmaz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da törende yan yana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arslan ve Akarca ile de tokalaştı. (HABER MERKEZİ)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
Erdoğan, AYM Başkanı Zühtü Arslan ile tokalaştı.
Erdoğan, Yargıtay Başkanı Zühtü Arslan ile tokalaştı.