Atilla Taş ve Murat Aksoy için tahliye kararı

FETÖ davasında yargılanan Atilla Taş, tutuklu olmasına tepki gösterdi. Taş, "Diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, günah keçisi bir ben miyim? Dayısı olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?" diye konuştu. Mahkeme tutuklu sanıklar Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi.

Abone ol

DUVAR - "FETÖ'nün medya yapılanması" davasında şarkıcı Atilla Taş, savunma yaptı. Taş, "Diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, kimisi kaçmışken, günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?" dedi. Mütalaasını açıklayan savcı, Murat Aksoy ve Atilla Taş'ın tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme tutuklu sanıklar Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 2'si firari 29 sanığın yargılandığı "FETÖ medya yapılanması" davasının duruşması, İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Aralarında şarkıcı Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy'un bulunduğu 13'ü bu davadan 13'ü ise darbe girişimi soruşturmasından tutuklu 26 sanık hazır bulundu.

RAPOR: 6 SANIĞIN BYLOCK KAYDI VAR

Mahkemenin başkanı, duruşmayı başlattıktan sonra mahkemeye ulaşan evrakları okudu. Şifreli haberleşme programı ByLock'la ilgili rapora göre, 6 sanığın ByLock kaydı var. Raporda, Ufuk Şanlı'nın 3 bin, Davut Aydın'ın 3 bin 91, Seyit Kılıç'ın 3 bin 541, Bülent Ceyhan'ın 5 bin 227, Mutlu Çölgeçen'in 20 bin 668, Oğuz Usluer'in 20 bin 119 görüşme kaydının bulunduğu belirtildi.

Savunma yapan Abdullah Kılıç, "Okul müdürü, kızımın okul taksitlerini Bank Asya'dan ödeyeceksiniz deyince Tekstil Bank'taki 42 bin dolar hesabımı bozup, 7 binini Bank Asya'ya yatırmak zorunda kaldım" dedi. Fetullah Gülen cemaati aleyhine haberler yaptığını söyleyen Kılıç, tahliyesini talep etti.

ATİLLA TAŞ: KAYINPEDERİ OLAN KUŞ GİBİ UÇUYOR

Darbe girişinin ardından kapatılan Meydan gazetesinde köşe yazarlığı yapan Atilla Taş, şunları söyledi:

"Atilla Taş ile terör olsa olsa espriyle ancak yan yana gelebilir. Atilla Taş ne yapmış? Bir tweet atmış, bir gazetede yazmış, o gazetede yazmak suçmuş. Bu gazetede yazan bir tek ben miyim? Bu gazetenin Ankara temsilcisi savcılıktan elini kolunu sallayarak giderken, diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, kimisi kaçmışken, günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock'u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?"

'YAZDIĞIM GAZETE YASAL ŞARTLARDA ÇIKIYORDU'

Köşe yazarlığına başlamadan önce de muhalif olduğunu belirten Atilla Taş, "Bana şöyle dense amenna, 'Arkadaş sen takipçilerinin gazıyla eleştiriyi abarttın, mizah yaptın' eyvallah. İyi de insan bunun için hapse mi atılır? Beni sosyal medyadan birazcık takip eden de gazetede yazmadan önce de yıllardır biraz muhalif olduğumu bilir zaten" diye konuştu.

Yazarlığa başladığında gazeteyle ilgili bir soruşturma olmadığını ifade eden Taş, "Ben bu insanları gazeteci olarak tanıdım. Tanıdığımda özgür insanlardı. Yazdığım gazete yasal şartlarda çıkıyordu. Kimsenin hakkında bir soruşturma dahi yoktu. Herhangi birisinin bırakın terör örgütü üyesi olmayı, haklarında en küçük bir soruşturma dahi olduğunu bilsem mahallesine dahi uğramazdım" ifadelerini kullandı.

MURAT AKSOY: YAZDIĞIM BİNİN ÜZERİNDEKİ YAZIYA TEK BİR DAVA AÇILMADI

Öğleden sonraki bölümde sanıklara ve avukatlarına söz verildi. Skolyoz hastası olduğunu söyleyen Davut Aydın, "İleri derecede skolyoz hastasıyım, bir adım sonrası felç. Benim karartacağım bir delil yok, her şeyim elinizde. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Beraatini talep eden Emre Soylu, el konulan kravatımı ve Beşiktaş tişörtünün iade edilmesini istedi.

Yazdığı yazılar hakkında hiçbir dava açılmadığını belirten Murat Aksoy, "Hayatım boyunca elime silah almadım. Hiçbir örgüt toplantısına katılmadım. Seküler bir aileden geliyorum. Yazdığım binin üzerindeki yazıya açılmış tek bir dava yok. 14.5 aydır tutukluyum. Benim tek silahım kalemim, klavyem. Bir de tutamadığım dilim" şeklinde konuştu.

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Murat Aksoy ve Atilla Taş'ın tahliye edilmesini talep etti. Kararının açıklayan mahkeme heyeti; Atilla Taş, Murat Aksoy ve sağlık sorunu bulunan Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi. Dava, 4 Aralık'a ertelendi.