ATP Genel Başkanı Aşkar'dan 'yurt dışı harcı' tepkisi

ATP Genel Başkanı Aşkar, yurt dışı çıkış harcı uygulamasına tepki gösterdiği açıklamasında, 'En sonunda Allah yarattı vergisine de hazır olalım' ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, yaptığı açıklamada yurt dışına çıkış harcı uygulamasına tepki gösterdi. Yurt dışına çıkış için harç pulu istemenin dünyada benzeri olmayan bir uygulama olduğunu belirten Aşkar, bu uygulamanın haksız ve onur kırıcı bir yük oluşturduğunu vurguladı.

Aşkar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir ülkeden çıkış için harç pulu istemek ne demek? Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bu utanmaz haracı aziz Türk milletimize dayatmak, halkını yolunacak kaz olarak görmek, soymaktır. Yurt dışına çıkarken vergi istemek ne demek? Siz kafayı mı yediniz? Kim Türk milletine layık gördü bu moral bozucu haracı? Tüm Türkiye'de toplam nüfusun yüzde 8'i pasaport sahibidir. Bunların yüzde 4'ü hacca giden vatandaşlarımızdır. Kalan yüzde 4 ise orta gelirli beyaz yakalı insanlarımızla, yurt dışı evlilikleri olanlar ve öğrencilerimizdir. Bu da yetmiyor, 150 TL olan bu haracı, 10 kat, yüzde 1000 oranında artırmaya cüret ediyorlar. En sonunda Allah yarattı vergisine de hazır olalım"

Aşkar, "Biz, milletimizin refahını ve onurunu savunmak için buradayız. Halkımızın bu haksızlığa maruz kalmasına izin vermeyeceğiz. Adaletin, hakkaniyetin ve refahın sağlanacağı bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu. 

Adil bir Türkiye için mücadele etmeye kararlı olduklarını belirten Aşkar, yurtdışı çıkış harcı uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini vurguladı. Aşkar, sözlerini "Bu düzen değişecek. Yoksulluğa, adaletsizliğe ve haksızlığa son vereceğiz. Bu ülke, halkın refahını hiçe sayanlara teslim edilmeyecek. Birlikte, daha adil ve müreffeh bir Türkiye’yi kuracağız" diyerek noktaladı.