Attenborough'nun yedi yaşındaki prense hediye ettiği 23 milyon yıllık fosil Malta ile kriz çıkardı

İngiliz doğa tarihçisi ve programcısı Sir David Attenborough'nun yıllar evvel Malta'da bulduğu fosili Prens William ve Kate Middleton'ın yedi yaşındaki oğulları Prens George'a hediye etmesi tepki çekti. Malta Kültür Bakanlığı fosili geri istiyor.

Abone ol

DUVAR – Ünlü İngiliz doğa tarihçisi ve programcısı Sir David Attenborough'nun yedi yaşındaki Prens George'a hediye ettiği 23 milyon yıllık fosil, Malta ile kriz çıkardı. Malta Kültür Bakanlığı, Attenborough'nun yıllar önce Malta'da bulduğu ve soyu tükenmiş bir dev köpek balığının (megalodon) dişi olan fosili geri istiyor.

Sir David Attenborough, hafta sonunda son belgeselinin gösterimi için Kensington Sarayı'na gitmiş, megalodon dişini de Prens William ve Kate Middleton'ın oğulları Prens George'a hediye etmişti. Yedi yaşındaki prensin, 23 milyon yıllık fosile ilgiyle bakarken çekilmiş fotoğrafları yayımlanmıştı.

Prens George, Kensington Sarayı'nın bahçesinde 23 milyon yıllık fosili ilgiyle incelerken görüntülenmişti.

Malta Kültür Bakanlığı'ysa, Attenborough'nun 1964 yılında bulduğu fosili geri istiyor. Malta Kültür Bakanı Jose Herrera, fosilin bulunduğu yerde, yerel bir müzede sergilenmesi gerektiğini söyledi. Fosili almak için girişimlerde buluancağını açıklayan Herrera, “Malta'nın doğal mirası açısından önemli olan, şu an yurtdışında bulunan ve geri alınmayı hak eden bazı eserler var” diye konuştu. Herrera, ülkede tarihi eserlere ve sanat eserlerine gösterilen ilginin doğal mirasa gösterilmediğini söyleyerek, “Bu yaklaşımı değiştirmeye kararlıyım” dedi. (DIŞ HABERLER)