Avrupa'da lider değişti: BMW, elektrikli araçta tahtı ele geçirdi

BMW, Temmuz 2024’te 14.869 bataryalı elektrikli araç satarak Avrupa BEV pazarında lider oldu ve Tesla’yı geride bıraktı.

DUVAR - Alman otomobil üreticisi BMW, Avrupa'nın bataryalı elektrikli araç (BEV) pazarında ilk kez liderlik kürsüsüne çıktı. ABD'li otomobil üreticisi Tesla'yı geride bırakan BMW, Temmuz 2024 boyunca 14 bin 869 adet BEV sattı. Tesla'nın satışları ise 14 bin 500 adet civarında kaldı.

BMW'nin bu yükselişi geleneksel otomobil üreticilerinin hükümet politikaları ve marka sadakati tarafından yönlendirilen pazar başarısını gösteriyor. Bir süredir geleneksel üreticiler elektrikli araçlarda, yeni nesil elektrikli araç üreticilerinin gerisindeydi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı: Çok pişman olursunuz... En güvenilir arabalar seçildi: Japon markaları zirvede Özgür Erdursun açıkladı: Emekli aylıklarında ciddi düşüşler yaşanacak İngiliz devinden dolar/TL tahmini: Yıl sonunda ne kadar olacak? Arda Güler'e 10 milyon liralık araba hediye edildi Başkan Adams'a suçlamalar: İstanbul'da eğlence mekanlarında ağırlandı