Avrupa'da sokak hayvanlarıyla ilgili yasalar nasıl?

Sokaktaki sahipsiz hayvanların öldürülmesini öngören ve büyük tepki çeken teklif yasalaştı. Peki, böyle bir yasal düzenleme başka Avrupa ülkelerinde var mı?

DUVAR - Sahipsiz hayvan popülasyonunu azaltmayı öngören 'katliam yasası' olarak bilinen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda 224 ret oyuna karşı 275 oyla kabul edildi. Yasa, "acı ve ıstırap çektiren veya iyileşme durumu bulunmayan hastalık durumlarında" ayrıca "akut bulaşıcı hastalıkların önlenmesi" amacıyla sokak köpeklerine "ötanazi" uygulanmasına imkan tanıyor. Bunlara ek olarak "insan sağlığı için risk oluşturdukları, davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil ettiği ve olumsuz davranışları kontrol edilemediği durumlarda" da veteriner onayıyla sahipsiz köpeklere "ötanazi" işlemi yapılabilecek. 

Peki, tartışmalı yasa teklifi Avrupa'daki örneklerine ne kadar benziyor? Düzenleme hayvan refahına dair uluslararası anlaşmaların ihlali anlamına gelir mi?

Haberin Devamı
Konut piyasası: İstanbul'da en çok değer kazanan ve kaybeden ilçeler İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı: Muhteşem üçlü... SGK'den 400 bin TL faizsiz konut kredisi: İşte şartlar Uzmanından 'kesin yapın' uyarısı: Maaşınız yüzde 35 düşebilir Akaryakıt fiyatları güncellendi: 30 Temmuz benzin, mazot fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler