Avrupa’nın en büyük baronlarından ‘Tombul Jos’ sahte isimle nasıl oturum aldı?

Avrupa'nın uyuşturucu trafiğini Bodrum'daki lüks villasından yöneten Hollandalı baron Johannes Leijdekkers'in Türkiye'de hem kendi adına hem de sahte ismi ile çifte oturum izni aldığı ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronlarından ‘Tombul Jos’ lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers'in Türkiye'de hem kendi adına hem de sahte ismi olan ‘Daniel Ernst’ adına çifte oturum izni aldığı ortaya çıktı.

Olayı gündeme taşıyan gazeteci Timur Soykan Birgün'deki köşesinde özetle şöyle anlattı:

'AVRUPA’NIN UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ BODRUM’DAKİ VİLLASINDAN YÖNETİYORDU'

"Tombul Jos, 4 Temmuz 2020 tarihinde ‘Daniel Ernst’ adına düzenlenmiş Alman pasaportuyla Türkiye’ye giriş yaptı. Bir süre Türkiye’de kaldıktan sonra yurtdışına çıktı. İki ay sonra, 7 Eylül 2020’de özel jetiyle Türkiye’ye geldi. Kendi adına yani ‘Joseph Johannes Leijdekkers’ ismine düzenlenmiş pasaportuyla Bodrum Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Leijdekkers, henüz Kırmızı Bülten ile aranmadığı dönemde Bodrum’da ultra lüks Vogue Hotel’de kiraladığı villalarda yaşıyordu. Sky ECC’deki (mafyanın şifreli haberleşme sistemi) mesajlarına göre, Avrupa’nın uyuşturucu trafiğini Bodrum’daki lüks villasından yönetiyordu.

Vogue Hotel’in sahibi Turan Avcı’nın yeğeni Cem Avcı, Tombul Jos’un banka hesaplarında yetkiliydi ve yüzbinlerce euroluk para transferleri yapmıştı. Tombul Jos, Türk vatandaşı olmak için Turan Avcı’nın kardeşi Fesih Avcı’dan 22 Ekim 2020 tarihinde 500 bin avroya otel satın almıştı. Bu ‘yatırım’ sayesinde Türk vatandaşı olmak için başvurdu. Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan 23 Kasım 2020 tarihinde ‘Vatandaşlığa Uygun’ belgesi aldı.

Bu sırada Bodrum ve İstanbul’da çok lüks bir hayat süren Leijdekkers, oturum izni için başvurdu.

Gerçek kimliğiyle yani ‘Joseph Johannes Leijdekkers’ adıyla 3 Aralık 2020 tarihinde oturum izni aldı.

AYNI İSİM İKİ OTURUM İZNİ

Hollandalı Baron’un çetesine yapılan operasyondaki arama tutanağında villada bulunan deliller sıralanırken şöyle yazılmıştı: “…1 adet ‘Daniel Ernst’ adına düzenlenmiş 9927565372 yabancı kimlik numaralı kimlik kartı…”

Tombul Jos’un, ‘Daniel Ernst’ adına düzenlenmiş Alman pasaportu kullandığını ve bu pasaport ile Türkiye’ye giriş yaptığını biliyoruz. Bu tutanaktan bu isme de Türkiye’de ikamet izni verildiği anlaşılıyor. Oysa bir kişinin, iki farklı isimle iki farklı oturum izni alması imkansız. Oturum izni verilirken istihbarat incelemesi yapılıyor, parmak izi de alınıyor, biyometrik fotoğraf kimliğe basılıyor.

Ancak Hollandalı uyuşturucu baronunun hem kendi adına hem de sahte ismi ‘Daniel Ernst’ adına çifte oturum izni aldığı anlaşılıyor.

Peki bu skandala kimler imza attı? Kimler Hollandalı uyuşturucu baronu için devreye girdi ve ona iki oturum iznini verdi?

İddianame maalesef çok önemli bu soruların peşine düşmüyor.

Tombul Jos hiç yakalanmadı, Türkiye’nin en büyük baronlar davasında ise tüm sanıklar tahliye edildi." 

(HABER MERKEZİ)