Avrupa’nın en büyük NASA yarışması Ankara’da yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, NASA Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kazanan projeler NASA tarafından incelenecek.

Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, uzay uygulamaları alanında Avrupa’nın en büyük hackathonu NASA Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın destekleriyle Kuzey Yıldızı TechBridge Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen 48 saatlik yarışı kazanan 3 takımın projeleri, NASA tarafından incelenecek.

KAZANANLAR KÜRESEL FİNALDE YARIŞACAK

600’den fazla yarışmacının katıldığı etkinlik Kuzey Yıldızı TechBridge Teknoloji Merkezi’nde 48 saat sürdü. Yerel jürinin projeleri değerlendirmesinin ardından ilk üçe kalarak küresel finalde yarışma hakkı kazanan Takım Tulpare, Takım FL Active ve Takım TT- Sci oldu. İlk üçe giren takımların geliştirdiği projeler, NASA tarafından incelenecek.

Uzay uygulamaları alanında Avrupa’nın en büyük yarışmasına ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, etkinlikle ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Daire Başkanı Gökhan Özcan, “Uzay uygulamaları alanındaki Avrupa’nın en büyük yarışmasında öğrenci arkadaşlarımızı ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. İlk açtığımız teknoloji merkezi olan Kuzey Yıldızı TechBridge Teknoloji Merkezi’nde bu etkinliğe ev sahipliği yapmamızın sebeplerinden biri de bu. Sayın Başkan’ımız Mansur Yavaş’ın Ankara’yı teknolojinin başkenti yapma vizyon ve hedefleri doğrultusunda hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. (DUVAR)