Avukatlar Çağlayan'dan seslendi: Mücadele sürecek

Ankara'da baro başkanlarının eylemi sürerken, İstanbul'da avukatlar Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Avukatlar "Hukukun üstünlüğüne el uzattırmayacağız. Mücadelemiz olduğu gibi devam edecek" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Ankara'daki baro başkanlarının eylemi sırasında İstanbul'da avukatlar destek açıklaması yaptı. Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan İstanbul Baro Başkan yardımcısı Nazan Moroğlu, eylemlerin sözde değişiklik taslakları geri çekilene kadar devam edeceğini açıkladı.

Moroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Baro başkanlarımız Anıtkabiri ziyaret ettikten sonra illerine dönecek. En küçük bir çağrıda bir aradayız çünkü baroları ve hukukun birliğini ortadan kaldıracaklar. Bu böyle olmaz. Biz buna direniriz. Bu kavga bu kaygı hepimizin. Bu avukatlık kanununu bize sormadan değiştirmezler. Bunun başka bir yolu yok. Savunmayı susturamayacaklar. Hepimiz kaygılıyız. Bu girişmlere karşı kavgamız müşterek. İdeolojimiz ne olursa olsun. Avukatlık kanunu yazıldığı gibi kalacak. Savunmayı sustırmayacaklar."

'BU AYIP HÜKÜMETİN ÜSTÜNDE BİR NOT TUTMUŞTUR'

Bakırköy ve Anadolu adliyesinde eylemler yapıldığını söyleyen Moroğlu; "Biz hepimiz aynı yeri görüyoruz. Hukukun üstünlüğüne el uzattırmayacağız. Bu insan hakları ihlali ve ayıp hükümetin üstünde bir not tutmuştur.

Mücadelelemiz olduğu gibi devam edecek. Şimdi geri adım atabilirler. Eylem ruhunu kalbimizde tutarak sürdüreceğiz eylemlerimizi. Bir sonuç almadık henüz. Her mücadelenin sonu başarıdır. Yeter ki kararlılıkla duralım" dedi.

Baroların sırtını döndüğü başkan: Terörize ettiniz

Herkes terörist, ben kahraman avukat!

Akşener ve Yavaş'tan baroları ziyaret

Mansur Yavaş'tan baro başkanlarına çorba ve yağmurluk

İzmir Barosu: Asla teslim olmayacağız

Baro başkanlarının üzerine yürüdü: Malımın içindesiniz

CHP'den baroların engellenmesine tepki: Yargı tarihinde kapkara bir gün

Feyzioğlu: Baro başkanlarının yürüyüşüne izin verilmeli

Başkanlığı haklılığa tercih edenler

Kendisini kayyım atayan Barolar Birliği Başkanı

Direniş sonuç verdi: Baro başkanları yürüdü