Avustralya'da 14 kanguruyu öldüren iki kişiye dava açıldı: 5 yıl hapisle yargılanıyorlar

Avustralya'da 17 yaşındaki iki genç, ikisi yavru olmak üzere 14 kanguruyu öldürmek suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacak.

Abone ol

DUVAR - Avustralya'da 17 yaşında iki kişi, aralarında iki yavru da bulunan 14 kanguruyu öldürmekle suçlanıyor. İsimleri açıklanmayan zanlılar, beş yıla kadar hapis cezası ve 22 bin Avustralya doları (yaklaşık 146 bin TL) para cezasıyla yargılanacak.

Söz konusu hayvan katliamı, Sydney kentinin Batemans Bay isimli, sakinliğiyle tanınan sahil kasabasında meydana geldi. Öldürülen kangurular cumartesi günü yerel halk tarafından bulundu. Yeni Güney Galler eyalet polisinden BBC'ye yapılan açıklamada, kangurulara bir araba çarptığı belirtilirken daha fazla ayrıntı verilmedi. 

POLİS ZANLILARI İKİ GÜNDE BULDU

Polis soruşturmasının sonucuna pazartesi günü (dün), 17 yaşında iki genç gözaltına alındı. Polis zanlıların kanguruları niçin öldürdüğüne dair bir açıklama yapmadı. Bu iki kişinin hayvanlara zarar vermek ve öldürmek suçundan yargılanacağı ve önümüzdeki ay mahkemeye çıkarılacağı belirtildi. 

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinin yasalarına göre, hayvanlara zarar vermekten hüküm giyen kişilere beş yıla kadar hapis cezası ve 22 bin Avustralya doları (yaklaşık 146 bin TL) para cezası verilebiliyor.

SADECE BİR YAVRU KURTULDU

Öldürülen kanguruların ikisinin yavru olduğu belirtilirken, üçüncü bir yavru da ertesi gün yaralı halde yerel halk tarafından bulundu. Bölgenin yaban hayatı kurtarma hizmeti WIRES, sürüden hayatta kalan tek yavruyu bakım altına aldıklarını açıkladı. WIRES, kentin bu sessiz sahil kasabasında böylesi bir olay yaşanmasından dolayı şoke olduklarını da açıkladı. (DIŞ HABERLER)