Avustralya'da 27 yaşındaki aşısız bir kişi Covid'den öldü

Aşı tedarikinde sıkıntı yaşayan Avustralya'da, sırası gelmediği için Covid aşısı yaptırmamış olan 27 yaşındaki Aude Alaskar koronadan öldü. Alaskar'ın evinde aniden kötüleştiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vaka sayılarının 16 ayın en yüksek seviyelerinde olduğu ve aşı sıkıntısı yaşanan Avustralya, ülkenin en genç ölümlerinden birine sahne oldu. Sydney kentinde Covid pozitif olan 27 yaşındaki Aude Alaskar'ın hafif semptomlar göstererek geçirdiği karantina sürecinin 13'üncü gününde aniden kötüleşerek evinde öldüğü açıklandı.

Alaskar'ın aşı sırası gelmediği için aşısız olduğu, altta yatan bir hastalığının ise bulunmadığı belirtildi. Alaskar, New South Wales eyaletinde pandeminin başından bu yana ölen en genç kişi olduğu açıklandı.

Aşı tedarikinde sıkıntı yaşayan Avustralya'da, Pfizer aşıları sadece 40 yaş üzerindeki kişilere yapılıyor. Vaka sayılarının arttığı başkent Canberra'da ise AtraZeneca aşısı için getirilen 60 yaş sınırı geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı.

Covid'le mücadelesi salgının ilk günlerinde dünyaya örnek gösterilen Avustralya'da, Delta varyantı nedeniyle hızlı bir vaka artışı yaşandı. 5 milyon nüfuslu Sydney'de altı haftadır sokağa çıkma kısıtlamaları yürürlükte. Kentte aşılı olanların oranının ise yüzde 20'yi geçmediği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)