Avustralya'dan Türkiye'ye 'terör' uyarısı

Avustralya ve Yeni Zelanda'dan 25 Nisan'daki Anzak Günü için terör uyarısı... İki ülke de, Çanakkale Savaşları'nın anma gününde terör saldırısı istihbaratı aldıklarını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'ye yönelik terör uyarılarına bir yenisi eklendi. Avustralya ve Yeni Zelanda, 25 Nisan'daki Anzak Günü anmalarına terör saldırısı düzenlenebileceği konusunda vatandaşlarını uyardı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, "Avustralya hükümeti, teröristlerin Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Günü anmalarını hedef alabileceğine dair bilgi aldı" dedi. Bishop'ın açıklamasında, Türkiyeli yetkililerin de bu istihbarattan haberdar olduğu belirtildi.

Avustralya'nın gazilerden sorumlu bakanı Dan Tehan ise aldıkları istihbaratın belirli bir plandan çok 'genel bir saldırı amacı'na işaret ettiğini söyledi. Tehan, Türkiyeli yetkililerin durumu son derece ciddiye aldığını söyleyerek, "Türkiyeli yetkililer ve Türk halkı, Gelibolu'daki törenlere Avustralyalılar kadar önem veriyor" dedi.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully de vatandaşlarına Ankara ve İstanbul'u ziyaret etmekten kaçınmaları, Gelibolu ve diğer yerlerde de 'dikkatli olmaları' konusunda uyarıda bulundu. (Dış Haberler)