Axios: İsrail, Lübnan'da ateşkes için şartlarını ABD'ye bildirdi

Axios haber sitesi, Tel Aviv yönetiminin saldırıları sonlandırmak için şartlarını ABD'ye sunduğunu bildirdi. Beyaz Saray özel temsilcisi Amos Hochstein'ın Beyrut'u ziyaret edeceği aktarıldı.

Abone ol

DUVAR - Lübnan'ı bombalamayı sürdüren İsrail'in, saldırıları sona erdirmeye yönelik diplomatik çözüm şartlarını içeren belgeyi geçen hafta ABD'ye sunduğu belirtildi. ABD merkezli Axios haber sitesine göre İsrail, Lübnan'daki saldırıları sonlandırmak için Washington yönetimine şartlar sundu.

İSRAİL 'OPERASYON ÖZGÜRLÜĞÜ' TALEP ETTİ

İsrailli bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Tel Aviv yönetimi Hizbullah'ın yeniden silahlanmaması ve sınıra yakın bölgedeki askeri altyapısını yeniden inşa etmemesi için İsrail ordusuna 'aktif müdahale' yetkisi verilmesini talep etti. İsrail, hava kuvvetlerinin Lübnan hava sahasında operasyon yapma özgürlüğüne sahip olmasını da istedi.

Axios'a konuşan ABD'li yetkili ise, Lübnan ve uluslararası toplumun İsrail'in şartlarını kabul etmesinin muhtemel olmadığını ifade etti.

BEYAZ SARAY YETKİLİSİ LÜBNAN'A GİDİYOR

Öte yandan, Beyaz Saray özel temsilcisi Amos Hochstein'ın bugün Beyrut'u ziyaret ederek Lübnanlı yetkililerle çatışmaya diplomatik bir çözüm bulunması olasılığını görüşeceği belirtildi. Hochstein'ın, Lübnanlı yetkililer ile İsrail ve Hizbullah arasındaki ateşkes koşullarını gündeme getireceği aktarıldı. ABD'li yetkilinin, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya geleceği kaydedildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)