Aydın Geri Gönderme Merkezi'nde intihar girişimi iddiası

Aydın'daki geri gönderme merkezinde bulunan mülteciler günlerdir kimsenin kendilerine herhangi bir bilgi vermediğini ve sağlıklı olmayan koşullarda tutulduklarını söyledi. İki mültecinin bu nedenle intihar girişiminde bulunduğunu belirten bir mülteci, içerdeki çok sayıda kişinin sinir krizi geçirdiğini anlattı.

Abone ol

DUVAR - Aydın'da mültecilerin tutulduğu geri gönderme merkezindekilen , günlerdir yetkililerden açıklama bekliyor. Korona virüsüyle ilgili herhangi bir bilgi alamadıklarını söyleyen mülteciler yetkililere ve sivil toplum kuruluşlarına seslerini duyurmaya çalışıyor. Önceki gün de geri gönderme merkezindeki iki mültecinin intihar girişiminde bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

MÜLTECİLER SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Aydın Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan bir mülteci, ne zamana kadar burada tutulacaklarına dair kimseden bilgi alamadıklarını, içerisinde bulundukları koşulların sağlığa elverişsiz olduğunu söyledi. Söz konusu mülteci, iki kişinin belirsizlikten kaynaklanan durum nedeniyle intihar girişiminde bulunduğunu iletirken içerdeki bir yetkilinin kendilerine, 'Toplu olarak sizi serbest bırakacağız. Yakınlarınızdan para isteyin. Gerekirse gideceğiniz şehirlere toplu olarak taksi kiralarsınız' dediğini aktardı. Ancak aradan uzun bir süre geçmesine rağmen kendilerine bilgi verilmeyen mültecilerden bazıları kadar süre daha burada tutulacaklarını bilemedikleri için sinir krizi geçirdi. Konuyla ilgili aradığımız Aydın İl Göç İdaresi ise telefonlarına yanıt vermedi.