Aydın ve Denizli'de sağanak, Çankırı'da dolu

Akşam saatlerinde Aydın ve Denizli'de sağanak başladı. Çankırı'da ise dolu yağışı oldu.

Abone ol

DUVAR - Denizli'de dün akşam saatlerinde aniden sağanak başladı. Şiddetini artıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağmur nedeniyle Acıpayam yolu Ulus kavşağında su birikintisi oluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve itfaiye ekipleri, su baskınlarına karşı cadde ve sokaklardaki rögar kapaklarını temizleme çalışması yaptı.

Aydın'da ise Buharkent ve Bozdoğan ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Her iki ilçede de ani sağanak nedeniyle yollarda su birikintisi oluştu.

Buharkent'e bağlı Savcıllı Mahallesi'nde rüzgar nedeniyle bir işletmenin elektrik kablosu koptu. Bu sırada iş yeri sahibi Recep Horzum akıma kapıldı. Horzum, Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde de sağanak ve dolu nedeniyle ev ve iş yerlerinde su baskınları oluştu. İlçede akşam saatlerinde etkili olan sağanak yerini dolu yağışına bıraktı. Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, yaptığı açıklamada, çok şiddetli bir rüzgarın arkasından aniden sağanak ve dolu yağışının başladığını söyledi.

Yaklaşık 40 dakika süren yağışın ardından maddi hasarlar meydana geldiğini belirten Sopacı, "Evlerini su basan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideriyoruz. Bütün ekiplerimiz yoğun çalışma içinde. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma yok ancak mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dün de  Ankara'nın Polatlı ilçesinde toz fırtınası yaşanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Polatlı'yı toz yuttu