Aydın'da Onur Yürüyüşü'ne polis engeli

Aydın'da LGBTİ+ aktivistleri tarafından yapılmak istenen Onur Yürüyüşü, Valilik yasağı gerekçe gösterilerek polis tarafından engellendi.

Abone ol

Cihan Başakçıoğlu 

İZMİR - Aydın'da LGBTİ+ aktivistleri tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Onu Yürüyüşü etkinliği polis tarafından engellendi. Aydın LGBTİ+ Dayanışması'nın çağrısıyla bugün Özgecan Arslan Parkı'nda yapılması planlanan yürüyüş önce Aydın Valiliği tarafından yasaklandı.

Yasağın ardından LGBTİ+ aktivistleri yürüyüş öncesi hazırlık için İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) toplanırken, polis bu kez de dernek binasını abluka altına aldı. Binaya giriş çıkışlarda GBT soruşturması yapılırken, yaşananlar üzerine LGBTİ+ aktivistleri online ortamda basın açıklaması gerçekleştirdi.



'LGBTİ+ HAKLARI İNSAN HAKLARIDIR'

Yasaklara tepki gösterilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Lubunyaların ve kadınların yaşamını korumayı amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede kaldıranlara karşı, kadınlar ve LGBTİ+lar sokakta direnmeye devam ediyor. LGBTİ+ ve gökkuşağı temalı ürünlerin "+18" ibaresiyle satışa sunulması gerektiğine karar veren Ticaret Bakanlığı'nı biliyoruz. Mafyatik ilişkileri ifşa olan bakanların hedef gösterdiği, sapkın ilan ettiği lubunyalar onurla açılmaya, görünür olmaya, sözde ahlakçı anlayıştan sapmaya, sokakta direnmeye devam ediyor. Siyasetten dışarı atmak istenerek, parti binaları basılarak korkutulmaya çalışılan Kürtler, Deniz Poyraz’ı yaşatmaya, sokakta direnmeye devam ediyor. Bugün bizimle birlikte yürüyen, direnen, haykıran, Boğaziçi’nde, İkizdere’de direnenlere selam olsun. Unutmayalım ki LGBTİ+ hakları insan haklarıdır ve eşit değiliz, LGBTİ+’lar ile eşitleneceksiniz."