Aykut Gürel'den, AK Partili gençlerin Erdoğan bestesine tepki: Bu beste benim sanki ama neyse

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak dinlettiği şarkının bestecisi Aykut Gürel'den tepki: 'Bu beste benim sanki ama neyse...'

Abone ol

DUVAR - Besteci Aykut Gürel, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'in videosunu paylaştığı ve AK Parti Gençlik Kolları'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırladığı bestenin kendisine ait olduğunu söyledi. Özlem Zengin ise şarkıcı Hakan Peker'le görüştüğünü ve Peker'in iki beste arasında fark olduğunu söylediğini aktardı. Zengin, Aykut Gürel'le de görüştüğünü söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, 5 Eylül'de AK Partili gençlerle bir araya geldi. Zengin, Erdoğan'ı arayarak, "Gençlik kollarımızın, ilk defa oy kullanacak seçmenler ile alakalı birimleri var. Burada tüm Türkiye'den toplanıp gelmişler, sizin için beste yapmışlar; illa Cumhurbaşkanımızın sesini duyalım..." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için çalınan şarkıyı telefondan dinlediği görüntüleri paylaşan Zengin, paylaşımına "Müziğin tınısıyla bugünün heyecanından..." notunu ekledi. Zengin'in paylaşımını alıntılayan besteci Aykut Gürel sosyal medya hesabından, Ak Parti Gençlik Kolları tarafından yapıldığı iddia edilen bestenin kendisine ait olduğunu belirten bir paylaşım yaptı. Gürel, paylaşımında "Bu beste benim sanki ama neyse.." yazdı.

Gürel'in sözünü ettiği bestenin orijinalinin 1992 yılında Leman Sam tarafından seslendirilen "Anladım ki" şarkısına ait olduğu ortaya çıktı.

ÖZLEM ZENGİN: HAKAN PEKER, MESAM İLKELERİNE GÖRE SORUN TEŞKİL ETMEDİĞİNİ İFADE ETTİ

Aykut Gürel'in açıklamasının ardından Özlem Zengin de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"Aykut Gürel’in açıklaması üzerine daha önce POPSAV başkanlığı da yapan Hakan Peker’i aradım. İki beste ile ilgili kanaatini sordum. Bu bestelerin farklı olduğunu, nakaratındaki benzeşmenin ise ilgili mevzuat ve Mesam ilkelerine göre sorun teşkil etmediğini ifade etti. 

Ve elbette önemine binaen Aykut Gürel Beyefendi’yi aradım. 40 yıllık müzik hayatında kendi besteleri de dahil olmak üzere kulakta kalan müziklerin bazen yeniymişçesine tezahür ettiğini, zarifçe tweet attığını ama altına yazılanlara şaşırdığını ve üzüldüğünü söyledi. En kısa zamanda Emre Çelik’le birlikte kendisiyle müzikte buluşacağız."

Aykut Gürel de sosyal medya hesabından yeni bir tweet atarak, "Özlem Zengin hanım aradı, gençlerin "sehven" böyle bir duruma düştüklerini, kötü niyet olmadığını zerafetle anlattı. Fikri hakka saygıdır beklentim. İzin, özür, zerafet yeterlidir" yazdı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)