Aylan'ın babasından sitem: Acısı bir ay sürmedi

Bugün, Suriyeli mültecilerin yaşadığı dramın simgesi olan 3 yaşındaki Aylan'ın ölüm yıldönümü. Aylan'ın babası, ailesinin ölüm yıldönümünde, mülteci krizi konusunda Avrupa'ya sitem etti: "Aylan'ın acısı bir ay sürmedi."

Abone ol

DUVAR - Bugün, 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin bedeninin Bodrum sahilinde bulunmasının birinci yıldönümü... Suriye'deki iç savaşın tetiklediği mülteci krizinin sembolü olan 3 yaşındaki Aylan'ın ölümünün birinci yıldönümünde, babası Abdullah Kurdi oğlunu ve kaybettiği diğer aile fertlerini her gün düşündüğünü söyledi. Acılı baba, Avryupa'ya da mülteciler konusunda sitem etti.

'AYLAN'IN ACISI BİR AY SÜRMEDİ'

Avrupa ülkelerinden kapılarını mültecilere kapamamalarını isteyen Kürdi, "Aylan'ın acısı bir ay sürmedi" dedi. Abdullah Kurdi, "Başta sanki tüm dünya mültecilere yardım etmek için elinden geleni yapacakmış gibi davrandı. Ancak bu atmosfer bir ay bile sürmedi. Hatta durum daha da kötüye gitti. Suriye'deki savaş şiddetlendi ve daha fazla insan ülkeyi terk etti" diye konuştu.

'BERABER UYUYORMUŞUZ GİBİ...'

BBC'ye konuşan Kürdi, Aylan'la birlikte diğer oğlu Galib ve eşi Rihan'ı her gün düşündüğünü, ilk yıldönümünün kendisi için ayrıca zor olacağını ifade etti: "Bir an sanki tekrar kavuşmuşuz da beraber uyuyormuşuz gibi hissettim. Yıkıcıydı." Abdullah Kurdi, 2 Eylül 2015'te yaşadığı trajedinin ardından hayatını kaybeden ailesinin tüm fertlerini alıp memleketi Kobani'ye dönmüş ve cenazeleri defnetmişti. (Kaynak: BBC Türkçe)