Aynı evleri 7 yıldır her yağmurda su basıyor

Hiç şaşmıyor! Yağmur her şiddetli yağdığında Ankara'da Etimesgut'taki 2355 Sokak'ta alt katta oturanların evlerini yer deliklerinden, tuvaletlerden fışkıran lağım suları basıyor...

Abone ol

DUVAR - Ankara'da, Etimesgut-İstasyon Mahallesi  2355 Sokak sakinleri 7 yıldır her yağmurda alarma geçiyorlar. 

Yağmur yağdığı zaman mahallelilerin kabusu başlıyor. Çünkü yağmurun şiddetine göre her seferinde alt katta bulunan dairelerin yer deliklerinden, tuvaletlerinden fışkıran lağım suları evlerin içine doluyor. ASKİ’ye bildiriyorlar, vidanjörler geliyor ve sular altında kalan caddede biriken ve ana rögarlardaki suları çekiyor. Alt katta oturanlara da evlerini basan lağım suyunu, mahvolan eşyalarını temizlemek, halılarını yıkamak düşüyor.

Sokakta yaşayanlar, yedi yıllık çilenin bitmesini isteyerek şikayetlerini şöyle sıralıyor:

“Yıllardır her yağmurda evlerimizi lağım suları basıyor. Mikrop içinde yaşıyoruz. Maddi zararımız da çok fazla. Lağım sularını temizlemekten bıktık. Başvurmadığımız yer kalmadı. Etimesgut Belediyesi sorumluluğu ASKİ’ye atıyor. ASKİ’ye başvuruyoruz, topu Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne atıyor. ‘Yetki Büyükşehirde’ diyorlar. Büyükşehir’e gidiyoruz, sorumluluğun ASKİ’de olduğunu söylüyorlar. Kime gideceğimizi, nereye başvuracağımızı bilmiyoruz. Artık yeter. Sorunu çözmek bir yana, bu bölgede yeni binalar yapılmasına izin vererek kanalizasyona daha çok yük bindiriyorlar. Yedi yıldır evleri basan su yeni yapılan binalarla birlikte daha da arttı. O binaların alt katlarını da lağım suları basıyor. Dayanacak gücümüz kalmadı. Buna artık bir çözüm bulunsun” diye konuştular. (AjansBizim)