Ayşe Karaman'ın annesinden tahliyeye tepki: Bugün beni bir kez daha öldürdüler

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ı damar yoluna ilaç enjekte ederek öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Anestezi Uzmanı Dr. Özgür Tarhan, tahliye edildi. Sanık avukatı tahliye kararını, “Geç kalınmış, yerinde bir karar” diye yorumlarken, Karaman ailesinin avukatı Tolga Beyendi, tahliye kararına itiraz edeceklerini söyledi. Ayşe Karaman’ın annesi Feride Karaman ise, “Bugün beni bir kez daha öldürdüler. Kızımı öldüren adamı özgürlüğüne kavuşturdular” diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

ANKARA - Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, geçen yıl 29 Temmuz’da, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın, evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve 'propofol' etken maddeli anestezi ilaçları bulundu. Soruşturma kapsamında tutuklanan Özgür Tarhan hakkında, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan dava açıldı.

Ayşe Karaman

Bugün görülen davanın 5'inci duruşmasında cezaevinden SEGBİS yöntemi ile katılan sanık Özgür Tarhan'ın tahliyesine karar verildi.

Karaman ailesinin avukatı Tolga Beyendi, karara tepki gösterdi. Tahliye kararına itiraz edeceklerini belirten Beyendi, “Mahkeme delil karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Ama ne gerekçe ile olursa olsun bir cinayet şüphelisinin adli kontrol dahi verilmeden tahliye edilmesi absürt bir durum. Karara bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz. Bu durumda yapacak başka bir şey yok. Mahkeme adli kontrol dahi vermeden tahliye etti” dedi.

'GEÇ KALINMIŞ, YERİNDE BİR KARAR'

Sanık Özgür Tarhan'ın avukatı Çetin Arslan ise, müvekkilinin tahliyesinin yerinde bir karar olduğunu savundu. Arslan, “Müvekkilimin “kasten öldürme” suçu işlemediği ve “delil karartma- kaçma şüphesi bulunmadığı” için tahliye kararı verildi. Geç kalınmış bir karar olmakla birlikte yerinde verilmiş bir karardır. Verilen karardan müsterihim. Bu davayı ortada bir cinayet olmadığına inandığım için savundum. Davanın sonunda da doğru karar verilecektir” diye konuştu.

ANNE KARAMAN: ADLİ KONTROL BİLE VERMEDİLER

Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman ise, cinayet şüphesi ile yargılanan sanığın serbest bırakılmasına “Bugün beni bir kez daha öldürdüler. Adli kontrol şartı bile verilmedi. Yurt dışına kaçsa hiçbir şey yapamayacaklar. Benim çocuğum trafik kazasında ölmedi; cinayet şüphesi ile yargılanan bir kişi nasıl tahliye edilir. Bu nasıl adalet. Kızımı öldüren adamı özgürlüğüne kavuşturdular. Diyecek bir şey bulamıyorum” ifadelerine yer verdi.

Şüpheli ölümle ilgili olarak Tarhan hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.