Ayşe Ünlüce 1 Mayıs'a katıldı: İnsan onuruna yakışan maaşlar istiyoruz

Cumhuriyet Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarına katılan Ayşe Ünlüce, "Buradan iktidara tekrar sesleniyoruz; insan onuruna yakışan maaşlar istiyoruz" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Eski Bağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapıldı.

DİSK, TÜRK İŞ, KESK, TMMOB ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası’nın tertip komitesinde yer aldığı 1 Mayıs kutlamalarına CHP Eskişehir millletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı.

Mitingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, "1 Mayıs’ı halaylarla kutlamayı ne kadar isteriz ama TÜRK-İŞ dün açlık ve yoksulluk sınırlarını açıkladı. Yoksulluk sınırını hiç söylemiyorum bile. Açlık sınırı bile asgari ücretin üzerinde. O yüzden bizler buradan iktidara tekrar sesleniyoruz; insan onuruna yakışan maaşlar istiyoruz. İşçi ölümleri, iş kazaları olmasın istiyoruz, hak kayıplarımız olmasın istiyoruz. Emekliler haklarını alsın, emekliler birleşsin iktidara yerleşsin istiyoruz ve hep birlikte bu meydanda bu şehre, bu ülkeye, bu dünyaya sesleniyoruz; yaşasın 1 Mayıs" dedi.