Bugün benim için tatilin son günü, birazdan bavulları kapatıp
yola çıkacağız. Bu sene Ayvalık’ta gittiğim birkaç yeri sizler için
kısaca yazayım, belki yolunuz düşerse faydam olur sizlere.
AYNA-CUNDA:
Cunda adasının en iyi restoranlarından biri, sahil boyunda
değil, bir arka sırada yer alıyor, genel ada konseptinden farklı,
daha çok fine-dining gibi bir menüye sahip. Biz ızgara kalamar,
şımarık pilav, deniz ürünlü güveç, bal ve kekikli lorlu börek,
limonlu cheesecake denedik, hepsini de beğenerek yedik. Genel
itibariyle ucuz bir restoran diyemem, ama balıkçıların çoğunda
yiyeceğiniz standart altı mezelere de aynı rakamları ödemeniz
oldukça yüksek ihtimal.
VİNO-CUNDA:
Yine Cunda’nın arka sokaklarında yer alan Cunda’nın ilk şarap
barı. Ev yapımı likörleri ile meşhur olmuşlar. Ben karabaş otu,
sakız ve bal likörlerini tattım, karabaş otu ve sakız çok iyi,
diğer likörleri de masadaki arkadaşlarımızdan büyük övgü aldı.
Şarap çeşitleri oldukça fazla, Arda Vineyards ile çalıştıkları ev
şarapları oldukça güzel, büyük keyfile oturabileceğiniz bir
mekan.
ŞİMDİ RUM MEYHANESİ-AYVALIK
Ayvalık Postanesi’nin karşısında ara sokakta yer alan Şimdi, 10
civarı meze ve sonrasında gelen sıcaklardan oluşan bir fiks menü
ile hizmet veriyor. Biz bayram kalabalığında gittik, Ayvalık’ta
malzeme sıkıntısı çok büyüktü, o nedenle tam performansı gördüğümü
düşünmüyorum, ama hem son derece hoş bir ortam hem makul bir hesap
ile karşılaşmak için tavsiye ederim.
CHE-AYVALIK
Tek kelimeyle, benzersiz bir bar. Mekan sahibi Neco (şarkıcı
olanı değil) yıllarca Galata’da mekan işlettikten sonra Ayvalık’ta
bir yer açmış. Tostçular çarşısının içinden geçip Barbaros Caddesi
11'nci Sokak üzerinde bulacağınız Che, dokusu, müzikleri ve
samimiyetiyle bizim son iki yıldır favorimiz. Hâlâ bir mekanda iki
üç masanın bir anda birbiriyle muhabbete girebildiği, keyifli
yerler varmış demek isterseniz, akşam üstü veya yemek sonrası bir
iki kadeh için tavsiye ederim.
Şimdi izninizle bavulumu kapatıp yola düşeceğim. Mutlu bir pazar
günü dilerim.