Aziz Nikolaos’un Ülkesi'nden son bulgular

İngilizce ve Türkçe hazırlanan 'Lukka’dan Likya’ya Sarpedon ve Aziz Nikolaos’un Ülkesi' kitabı raflardaki yerini aldı. Kitapta, Likya Uygarlığı ve uygarlığın sınırları içerisinde yer alan şehir devletlerinin yapısı anlatılıyor.

Abone ol

DUVAR - Yapı Kredi Yayınları ve Tüpraş’ın ortak hazırladığı, 10 kitaptan oluşması planlanan “Anadolu Uygarlıkları” serisinin beşinci kitabı olan Lukka’dan Likya’ya Sarpedon ve Aziz Nikolaos’un Ülkesi, günümüz Teke Yarımadası’nda yer alan kazı ve ören yerlerinde çalışmalar yürüten araştırmacıların elde ettiği son bulguları okuyucuyla buluşturuyor.

Kitapta; Likya Beylikler Dönemi, Hellenistik Dönem, Roma ve Doğu Roma dönemlerinde, bölgenin tarihsel, siyasi, sosyolojik yapısı ile dilleri, mitleri ve diğer coğrafyalarla ilişkileri fotoğraflı olarak anlatılıyor.

KADEŞ ANLAŞMASI'NDAKİ ADI

Likya Uygarlığı’nın izleri; Batı Akdeniz Bölgesi’nde, Teke Yarımadası’nda son dönem yapılan araştırmalarla tarih öncesi dönemlere kadar inmiştir. Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde de varlığını sürdürmüş halkın genel adıdır. Ayrıca Likyalıların bir Anadolu uygarlığı olan Hititler ile Mısır kralı II. Ramses arasında imzalanan ünlü Kadeş anlaşmasında adı “Lukkalar” olarak da geçmektedir. Dünyaca ünlü “İlyada Destanı”nda da Troyalılara yardım eden Anadolu boyu “Lukka” adıyla yazılmıştır.

Lukka’dan Likya’ya Sarpedon ve Aziz Nikolaos’un Ülkesi kitabının editörlüğü Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Patara Kazı Heyet Üyesi Yard. Doç. Dr. Erkan Dündar ve Arkeolog Nihat Tekdemir tarafından yapıldı.