Aziz Yıldırım ve Ali Koç arasında Mehmet Uçum tartışması: 'Kadim dostunuz devreye girdi'

Fenerbahçe'de başkan adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'la ilgili tartıştı. Ali Koç, Uçum'un devreye girmesiyle şampiyonluğun engellendiğini iddia etti.

Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin başkan adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç, Habertürk Televizyonu canlı yayına katıldı. 

Fenerbahçe'nin bugün başlayan ve gerginlik yaşanan kongresinde eski başkan Aziz Yıldırım, kongreyi terk etmişti. Başkan Ali Koç da Yıldırım'a canlı yayında tartışma çağrısı yapmıştı. Yıldırım akşam saatlerinde çağrıyı kabul etti, ,ki aday saat 23.13'te Habertürk yayına çıktılar.

Programın başında Aziz Yıldırım, Ali Koç'a "Gel tokalaşalım. Hep yeni bir sayfa açalım diyorsun gel açalım" dedi ve iki aday el sıkıştı. 

Ali Koç, "Ben konuşmamda güç birliği yapalım. Neye karşı iş birliği, futbolun doğal akışına karşı yaşadığımız şeylere karşı ve bu sene yaşadığımız şeyler. Başkan iyi temsil edemiyorsunuz dedi. Neden, 20 yıl Aziz Bey, diğeri 6 yıl ben. Bu iki kişinin arasındaki kırgınlık, kızgınlık, ayrışma vs. bu camianın da bütünleşmesine, birleşmesine engel oluyor. Sosyal medyada biz Fenerbahçe'yi çıtır ediyoruz, görüş ayrılıklarından beri. Pazartesi sabahı bütün Fenerbahçelilerin güç birliği yapması lazım. İki tarafında birbirine karşı ciddi söylemleri oldu. Bizim aramızda bir güven müessesi inşa etmemiz lazım. Birbirimize ne düşünüyorsak söyleyelim" diye konuştu.

Yıldırım'ın kendisine karşı sert söylemleri olduğunu belirten Koç, "İyi bir şey varsa da iyi demek lazım" dedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, "İyi bir şey yok ki. Benim son 4 senem kötüydü. Ama senin 6 senen kötü" karşılığını verdi. 

'HALLAC'I MANSUR OKU'

Ali Koç'un "Siz sadece futboldan bahsediyorsunuz" sözleri üzerine Yıldırım, "Amatör branşlardan bahsetme. Onları zaten ben kurdum. Amatörlerle ilgili bir şey söylemiyorum. Burada bir tek futbol sıkıntılı" ifadelerini kullandı.

Koç, "Tabi siz kulübü ta kendiniz olarak görüyorsunuz" derken, Yıldırım "Ben kulüp benim demiyorum. Ali'cim Hallac'ı Mansur oku" dedi.

'DIŞARISI KURTLAR VADİSİ GİBİ'

Yayın öncesinde gerginlik yaşandığını belirten Ali Koç, "Öncelikle ne oldu da son dakika buluşalım dediniz? Dışarısı Kurtlar Vadisi gibi, herkes gelmiş. Programa 10 dakika geç başladık arkadaşları ayıramadık" diye konuştu. 

Aziz Yıldırım ise "Boşver, hallederiz onları. Ya çıktılar dışarı boşver" dedi.

'MEKTUPLARI AÇARIZ ŞİMDİ'

Ali Koç, "Size mektup yolladım açmadınız" sözlerine karşı, Aziz Yıldırım, "Açarız şimdi" ifadesini kullandı.

Koç'un "Ne oldu da açıyorsunuz şimdi?" sorusuna Yıldırım, "Barışalım demedin mi? Kendi hatalarını lütfen gör. 1 yıl hapis yatmışım, 'gık' dememişim. Benimle kimler pazarlığa geldi kabul etmedim. Çocuğumla Cannes'e gittim. Israrla bana 'Türkiye'ye dönme' demelerine rağmen 'Ben Fenerbahçe Başkanıyım gitmem lazım,' uçak tuttum geldim" yanıtını verdi.

Yıldırım'ın başkanlık sürecinde kendisine karşı sert söylemlerde bulunduğunu söyleyen Koç, "Benim uğruna çok şey yapacağım Aziz Yıldırım ile şu son 6 yıldaki Aziz Yıldırım çok farklı" ifadelerini kullandı.

'BARONLARI ANLATIRSAM ALTINDA KALIRIZ, SEN KOÇ'SUN KURTARIRSIN KENDİNİ'

Ali Koç'un Yıldırım'ın "Baronlar dedim, arkasını araştırsınlar. Ben kim olduklarını biliyorum. İsmini ben de bilmiyorum da, toplanmışlar. Ali Koç kalsın Aziz Yıldırım gelmesin diye, Londra’da. 3 Temmuz'da memleket elden gidiyor dedim. Şimdi de Fenerbahçe elden gidiyor diyorum" sorması üzerine şu diyaloglar yaşandı:

Ali Koç: Baronları anlatır mısınız?

Aziz Yıldırım: FETÖ'cü baronlar.

Ali Koç: Ben mi FETÖ'cüyüm?

Aziz Yıldırım: Sen değil kardeşim.

Ali Koç: Baronlarla neyi kastediyorsunuz? Bir şeyi söylüyorsunuz, açıklamıyorsunuz. 'Anlatırsam sokağa çıkamaz, sonra anlatacağım' diyorsunuz. Anlatın ya. 

Aziz Yıldırım: Anlatılacak bir şey değil. Anlatırsak altında kalırız.

Ali Koç: Ben altında kalmam, anlat.

Aziz Yıldırım: Sen değil ben altında kalırım. Sen Koç'sun kurtarırsın kendini de biz altında kalırız. Senle ilgisi yok seni destekliyorlar. Neden, benden dolayı. Eğer aday olmasaydım seni de desteklemeyeceklerdi. 

Ali Koç: Baronların benimle ilişkisi neymiş?

Aziz Yıldırım: Seninle ilişkisi yok. 

'SENİ EMNİYET'E ALACAKLARDI'

Ali Koç: Londra'dakilerin işi gücü bitti. Fenerbahçe'yle mi uğraşıyorlar?

Aziz Yıldırım: Senle benle değil esas Türkiye'yle işleri var.

Aziz Yıldırım: İlk defa anlatıyorum. Ben Kumpas Davası'nda hakim ve savcı herkesle ilgili şikayetçi oldum. Senin için dediler ki alalım...

Ali Koç: Beni nereye alacaklar.

Aziz Yıldırım: Emniyet'e alacaklardı.

'İLK SENE KÖTÜ TERCİHLER YAPTIK'

Aziz Yıldırım: 6 yıldır niye şampiyon olamıyoruz?

Ali Koç: Siz ilk 6 yıl kaç kere oldunuz?

Aziz Yıldırım: 2 defa şampiyon olduk. 7. yılda 3 oldu. Onunla karşılaştırma kendini. Bir hatan da bu, benle karşılaştırma. Ben geldiğim zaman...

Ali Koç: Siz efsanesiniz, haddime mi sizle karşılaştırmak!

Aziz Yıldırım: Ya bırak ne efsanesi. Bak iki tane efsane var Türkiye tarihinde. Biri Fatih Sultan Mehmet, iki Mustafa Kemal Atatürk. Başka efsane falan yok.

Ali Koç: İlk sene kötü tercihler, kötü hoca, kötü planlama vs vs. Ama sizin bıraktığınız takımla 3 sene finansal fair playden dolayı sattığımız kadar alabiliyorduk, bugünkü rahatlığımız yoktu.

Aziz Yıldırım: O bizde de vardı.

'KADİM DOSTUNUZ MEHMET UÇUM DEVREYE GİRDİ'

Ali Koç: Siz de şampiyon olamamıştınız. Sizin borçlanarak aldığınız gayrımenkulleri, temlik olarak UEFA'ya, TFF'ye veremiyoruz, harcama limitlerimiz artsın diye. İlk 2 sene hatalar, kadro mühendisliği, hoca tercihi. Ama ikinci senede bile 22. haftada şampiyonluğun en büyük adayı bizdik, ondan sonraki 7 hafta boyunca 21 puanın sadece 3'ünü alabildik. Doğradı hakemler bizi. Siz o zaman herhalde maçları seyretmiyordunuz, seyretseydiniz bir kafa gösterirdiniz. O kadim dostunuz Mehmet Uçum devreye girdi.

Aziz Yıldırım: Senin dostun değil mi?

Ali Koç: Benim dostum hiç değil.

Aziz Yıldırım: Sen gidip konuşmadın mı adamla? Antalya maçından sonra Beylerbeyi'nde buluşup, konuşmadınız mı?

Ali Koç: Bir kere konuştuk, yok öyle bir şey.

Aziz Yıldırım: Telefonla konuşmadın mı? Erol Bey konuşmuyor mu?

Ali Koç: Yok öyle şey, 1 dakika sizin terminolojiyle. Ben hayatımda bir defa görüştüğüm adamla siz onlarca kez görüştünüz.

Aziz Yıldırım: Ben görüştüm, gene görüşürüm.

Ali Koç: Siz kongrelerin gözünde yanlış anlaşılmasın diye eksik bilgiyle insanları yönlendiremezsiniz. Ne kadar para harcadınız sosyal medyaya?

Aziz Yıldırım: Benim sosyal medyayla bir ilişkim yoktur. Sen de bir alemsin ya. Sen ne harcadın?

Ali Koç: Hiç harcamadım. Dönelim sorunuza. İlk 2 sene öyle geçti. Sonra bir Sivas maçıyla ucundan kaçırdık.

Aziz Yıldırım: O şanssızlık.

Ali Koç: Prangaları attığımız için geçen sene iyi hoca getirdik, hocanın sözü var maçlar sahada kazanılmıyor dedi. Bu sene ortada. Siz 90 küsür puanla alamadınız. 

Aziz Yıldırım: 60 puan alayım şampiyon olayım. Çünkü tarih şampiyonları yazıyor. 19 defa şampiyon olduk, 6'sında Aziz Yıldırım ve arkadaşları, sen de içindesin.

Ali Koç: Çalındığı zaman da biz vardık. Çalınması Ali Koç'a has bir durum değil, siz de yaşadınız bunu.

JOSE MOURİNHO'YLA GÖRÜŞMELER

Aziz Yıldırım: (Teknik direktör Jose Mourinho'nun göreve gelmesi) Bu işin içinde olan, 20 sene başkanlık yapan adamım. Adamla 15'e pazarlık ettik. Adam 18'lerdeydi. 14,5 verdik biz. 3-4 yardımcısı vardı. 15'e anlaştık. Siz aşağıya anlaşabilirsiniz.

Ali Koç: 15 hoca ve ekibi için, menajer yok.

Aziz Yıldırım: Ben de alsaydım öyle yapacaktım, imaj hakkı verecektim. 15'in içinde olacaktı. 5-6 milyon diyecektim sponsorlarla diğerini verecektim.

Ali Koç: Açıktan para verdi diyorsunuz. Bir yöneticiniz bir çıkıyor. "Açıktan para mı vermişler, o menajeri biliyoruz" diyor.

Aziz Yıldırım: Mourinho geldiği için mutlu musun?

Ali Koç: Mutluyum tabii.

Aziz Yıldırım: Yüzde 1 katkım varsa bana teşekkür etmelisin.

Ali Koç: Ben size çok şey teşekkür ederim.

Aziz Yıldırım: "Beraber gidip alalım getirelim, seçimi kaybedersek yarısını ben ödeyeyim" dedim.

Ali Koç: Başkanım siz "Anlaştık" dediniz. Ben kaybedersem yarısını vermem. Ama siz kaybederseniz verecektiniz.

Aziz Yıldırım: Gelseydin verecektim. Gittim kendisiyle görüştüm. Bana "Diğer aday beni telefonla aradı" dedi.

Ali Koç: Sadettin Bey mi?

Aziz Yıldırım: O zaman, "3 adayız ama Fenerbahçe'nin sana, senin de Fenerbahçe'ye ihtiyacın var" dedim. Daha önce alamadık. "Bizden hangisi kazanırsa kazansın muhakkak Türkiye'ye gel" dedim. O da "Olur" dedi. Sonra Mendes'in telefonlarını verdi. Önder ile Mahmut, Mendes'le Portekiz'de evinde görüştüler. 15'i verdik. İmzayı hazırladılar. Siz devreye girdiniz.

Ali Koç: Biz çoktan devredeydik.

BORÇ TARTIŞMASI: GETİR O MALVARLIKLARINI ALMAZSAM ŞEREFSİZİM

Aziz Yıldırım: Bankalar Birliği ile kaç liraya anlaştınız? Bütün borçlarınızı hesaplaştınız herhalde. 

Ali Koç: 347 milyon Euro falandı.

Aziz Yıldırım: 330 milyon dolar, dolar, dolar. Bankalar Birliği ile konuştum.

Ali Koç: Niye Bankalar Birliği'ne? Gelin sorun bizle konuşun verelim size bilgileri.

Aziz Yıldırım: Sana sorsam durmadan 612 yazıyorsun

Ali Koç: 612 yükümlülük. Siz aradaki farkı anlamıyorsunuz. Siz bir şey soracağım. Bizim kulübümüz bu kadar mali çıkmazdayken, siz niye yüksek faizle borçlanıp arazi alıyorsunuz? Çoğunu biz ödedik. Tüm paralarını biz ödedik.

Aziz Yıldırım: Hiçbirisini sen ödemedin. Hayır hepsini ben ödedim. Kim anlattı? 

Ali Koç: Siz kürsüyü işgal ederken borçları anlatıyordu Erol Bey.

Aziz Yıldırım: 1 tane hariç hepsini biz ödedik. Hep yanlış anlatıyor ya Allah aşkına. Bak 330 milyon dolar Bankalar Birliği'ne borç var. O da bugünkü değerle 110 milyon dolara inmiştir, TL'ye çevirmeden dolayı. Bugün bir tehlike var, o çevirmediğiniz faizler terse döndü. Çünkü yüzde 50 faiz var. Haberiniz olsun.

Ali Koç: Biz kimin borcunu ödemeye çalışıyoruz?

Aziz Yıldırım: Benim bıraktığım malvarlığı ne kadar? 600 milyon dolardan fazla.

Ali Koç: 300 verin size verelim.

Aziz Yıldırım: Getirin almazsam şerefsizim. Hepsini salon da dahil. Bütün malvarlığı burada al oku. Getir alacağım. 

(SPOR SERVİSİ)