Baba Arif Güran: Suçlu ister kardeşim, ister eşim olsun cezalandırılsın

Narin Güran'ın babası Arif Güran, savcılık ifadesinde "Salim (tutuklanan amca) ile aramızda hiçbir problem yoktur. Suçlu ister kardeşim, ister eşim olsun cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Bağlar'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dereye gizlenmiş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınıp bu akşam serbest bırakılan baba Arif Güran'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; Baba Güran, Narin'in kaybolduğu gün davetiye dağıtmak için köyden çıktığını, geri dönüş yolundayken komşusunun kendisini arayarak "Narin kayboldu" dediğini anlattı. 

Arif Güran “Salim ile aranızda herhangi bir husumet veya problem var mıdır?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Salim ile aramızda hiçbir problem yoktur. Alacak verecek meselemiz vardı. Ancak ben bunları da kendisine verdim. Aramızda alacak verecek meselesi de kalmadı. Tarlalarımızı da kendisi ekip biçtiğinden hesaplarımız da birdir."

'O ARABAYA BİNMEDİ'

Baba Arif Güran'ın ifadesi özetle şöyle:

- ("Salim'e ait aracın ön koltuğunda kızınız Narin Güran'a ait DNA örnekleri çıktığını biliyor musunuz? Sizin arabanızda da arama yapılmasına rağmen çıkmayan DNA örnekleri Salim Güran'ın aracında neden çıkmış olabilir?" sorusu üzerine) Biz Salim'in arabasını hiç kullanmıyoruz. Salim’in kullandığı araç zaten Fuat'a aittir. Salim'in kendi aracıyla oğlu kaza yaptığı için Fuat da Van'da olmasından dolayı aracı boşta bulunmaktadır. Bu nedenle Salim, Fuat'ın aracını kullanmaktadır. Bu araca ben veyahut çocuklarım kesinlikle binmedik.

Narin ve kardeşi Eren ben burada olmadığımdan dolayı sadece bir kez Berat Kaya'nın kınasında bindiler. Bunda da arka koltuğa oturduklarını annesi bana söyledi. Bu nedenle çıkan DNA'ya ilişkin bir şey diyemiyorum. Bu hususun araştırılmasını, suçlu kardeşimse cezalandırılmasını istiyorum.

-(Nevzat Bahtiyar ifadesinde, kızınız Narin Güran'ın cansız bedenini kendisine Salim'in verdiğini belirtmiştir. Bu hususta ne biliyorsunuz anlatınız” sorusu üzerine) Nevzat ve Salim'in arası çok iyidir. Arkadaşlardır, dostlardır. Beraber takılırlar. Aralarından su sızmazdı. Restorantlara, yemek yemelere dahi beraber giderler. Ayrıca Nevzat'a haftada 3-4 gün benim hortumumdan su vermekteyim.

'EŞİME GÜVENİYORUM'

- (“Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?” sorusu üzerine) Kesinlikle aralarında bir şey olamaz. Burada Salim'e güvendiğimden değil eşime güvendiğim için bunu demekteyim.

- Ben kızıma bunu yapanın araştırılıp bulunmasını istiyorum. İsterse kardeşim olsun isterse eşim olsun her türlü cezalandırılmasını istiyorum.

(ALINTI)