Baba Vatan: Erişim yasağı değil gizlilik

Eynesil'de 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüyle ilgili mahkemenin dosyaya erişim yasağı koyduğu haberi üzerine baba Şaban Vatan tepki gösterdi: "AA susturulmamıza destek gibi sunum yaptmıştır. Erişim yasağı değil. Dosyaya gizlilik kararı gelmiştir."

Abone ol

DUVAR - Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını 11 yaşındaki kaybeden Rabia Naz Vatan’la ilgili soruşturmada mahkemenin dosyaya erişim yasağı kararı aldığı yönünde Anadolu Ajansı'nın yaptığı habere baba Şaban Vatan tepki gösterdi.

Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada savcılığın talebi üzerine mahkeme tarafından dosyaya erişim yasağı kararı alındığı, kararın gerekçesinin hem kamuoyu hem de sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önlenmesi, soruşturmanın daha sağlıklı yürütülmesi olduğu yönündeki haber üzerine baba Şaban Vatan twitter hesabından tepki gösterdi. Baba Vatan şöyle yazdı:

"Anadolu Ajans yapmış olduğu haber susturulmamıza destek gibi sunum yapmıştır. Rabia Naz Vatan dosyasına erişim yasağı değil . Dosyaya gizlilik kararı gelmiştir bu içerik hsyk nin inceleme sürecinde dosyadan evrak vb. Talep yapamıyoruz . Anadolu Ajans Senin patronun kim amacın ne. Çocuk cinayetini kapatma gayreti haberlerini kınıyorum Anadolu Ajans . Bu kadar vicdansız tavırlarınız yayın kurumuna yakışır tavır değildir. Çocuk cinayetini farklı amaçlar için kullanamazsın, vicdansız yayın anayışın kabul edilemez." (HABER MERKEZİ)