Babacan, hedefledikleri 3 grubu açıkladı: Muhafazakarlar, merkez sağda arayış içinde olanlar ve gençler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 3 toplumsal gruba daha hızlı ulaşmak istediklerini söyledi. Babacan muhafazakarlar, gençler ve merkez sağda arayış içinde olanlara seslendi.

Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Ali Babacan, KRT TV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Kongredeki "Yeni bir yol, yeni bir DEVA" sloganına açıklık getiren Ali Babacan, "Niçin yeni bir yol dedik? Kurulduktan sonra, biliyorsunuz bizim sapasağlam bir parti programımız vardı, bu program çok geniş istişarelerle hazırlandı. Ancak bundan sonra bu yaptığımız hazırlıkları toplumumuzun farklı kesimlerine çok daha iyi anlatmak için ve çok daha odaklı bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu yeni yolla kastımız, 3 grup vatandaşımıza daha hızlı ve farklı bir yolla ulaşma çabası" diye konuştu.

Ulaşmak istedikleri 3 grubu anlatan Babacan, "Kimler bunlar? Öncelikle bir zamanlar Sayın Erdoğan'a, AK Parti'ye görev vermiş, desteklemiş ama şu anda iktidarın yanlışlarından muzdarip ve yeni arayışta olan milyonlarca dindar, muhafazakar vatandaşımız. Onlar bir arayış içerisinde. Artık memnun değiller ve son seçimlerde de biliyorsunuz sandığa gitmeyerek memnuniyetsizliklerini ortaya koydular. Ve yerel seçimlerde seçime katın oranı çok düşük çıktı" dedi.

"Ayrıca yine milyonlarca vatandaşımız var ki, bir zamanların Menderes dönemini, bir zamanların Özel dönemini, yine Demirel dönemini hayırla yad ediyorlar. Ve diyorlar ki o günler güzel bir günlerdi ve o günler ülkenin yönetim felsefesi doğruydu" diyen Babacan, "O dönemi hayırla yad eden ve o dönemin arzusunu içinde yaşayan milyonlarca vatandaşımıza, merkez sağda arayış içerisinde olan vatandaşlarımıza da diyoruz ki bakın burada yeni bir yol var, yeni bir kapı var" ifadelerini kullandı.

Gençlerin umutsuzluk yaşadığını belirten Babacan, şunları söyledi:

"Bir grup da gençlerimiz. Gençlerimiz gerçekten çok umutsuz. Hele böyle 25 yaş altına baktığımız zaman kendilerini bildik bileli Türkiye'de sürekli işler kötüye gidiyor. Ekonomi kötüye gidiyor. Sosyal hayat kötüye gidiyor. Sağlık kötüye gidiyor. Eğitim kötüye gidiyor. Ve kendilerini bildik bileli Türkiye yokuş aşağı yuvarlanan, sürüklenen bataklığın içerisinde adeta çırpınan bir ülke. Dolayısıyla biz yaptığımız bütün bu çalışmalara, yaptığımız hazırlığı vatandaşlarımıza bu bahsettiğim üç kitleye daha iyi nasıl ulaştırırız, yoğun bir şekilde bunun arayışında ve çalışmasında olacağız."

(HABER MERKEZİ)