Babacan’dan partisine genelge: Tüm kadrolar sahada olacak

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, parti teşkilatlarına genelge göndererek Kılıçdaroğlu için çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesini istedi. Hedef ilk turda oy vermeyen seçmenler olarak belirlendi.

Abone ol

ANKARA - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkez yöneticilerine, il başkanlarına ve kurucularına gönderdiği genelgede ikinci turun önemine dikkat çekerek “28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri ülkemizin yarınları açısından büyük önem taşımaktadır. Çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde, azimle, kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU CUMHUR İTTİFAKI’NIN ALMASI SORUN YARATMAZ’

28 Mayıs’a kadar olan çalışmalarda seçmenlere Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı’nın almasının bir sorun olmadığının anlatılmasını isteyen Babacan, yürütme ile Meclis’in ayrı ittifaklarda olmasının denge ve kontrol oluşturduğu vurgusunu yaptı. Babacan teşkilatından “milli veya dini meselelerde iktidarın istismarından etkilenmiş olan vatandaşlara gerçeklerin anlatılmasını” da istedi.

HEDEF İLK TURDA OY KULLANMAYAN SEÇMENLER

Saha çalışmalarının detaylarının yer aldığı genelgeye göre DEVA Partililer, hafta boyunca Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışacak. DEVA Partisi’nin ana hedef kitlelerinden birisi birinci turda oy kullanmayan seçmenler olacak. Partinin genel başkan yardımcıları, genel merkez yöneticileri ve milletvekili adayları seçim çalışmalarını 81 ilin tamamında sürdürecek.