BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan'ın cenazesi toprağa verildi

2004'ten bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Devlet Başkanlığı görevini yürüten 74 yaşındaki Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan bugün toprağa verildi.

Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan son yolculuğuna uğurlandı.

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre, Al Nahyan'ın cenaze namazı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Kraliyet ailesinin katılımıyla başkent Abu Dabi'deki Şeyh Sultan bin Zayid el-Evvel Camisi'nde kılındı. Al Nahyan'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Abu Dabi'deki El-Batin Kabristanı'nda toprağa verildi.

AA'nın haberine göre, Kral Selman bin Abdulaziz'in talimatıyla bugün yatsı namazından sonra Al Nahyan'ın adına Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

BAE Başkanlık İşleri Bakanlığı, 74 yaşındaki Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın bugün vefat ettiğini duyurmuştu.

Bakanlık, ülkede bugünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceğini açıklarken bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceğini bildirmişti.

Ülkeyi 2 Kasım 2004'ten beri yöneten Zayid El Nahyan, BAE'nin 1971'de ilk Devlet Başkanı olan babası Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan'ın ölümünden bu yana halefi olarak bu görevi yürütüyordu. El Nahyan, BAE'nin ikinci Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emirliği'nin 16. hükümdarıydı. Ocak 2014'te felç geçiren Şeyh Halife, rahatsızlığının ardından devlet işlerinde daha düşük bir profil üstlendi ancak başkanlık yetkilerini korudu. (DIŞ HABERLER)