Bağcıoğlu'ndan 'SOLOTÜRK' açıklaması: Tasarruf tedbirlerine takılmasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, 9 Eylül'de tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek uçmayacağı söylenen SOLOTÜRK'ün 2024'te düzenlenecek Teknofest'te uçacağının duyurulmasının ardından konuştu.

Abone ol

DUVAR - CHP'li Yankı Bağcıoğlu, Türk Yıldızları’nın Teknofest Adana 2024’te gösteri uçuşu yapacağının açıklanmasının ardından konuştu. 

Bağcıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda Türk Yıldızları birçok gösteri uçuşu, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle iptal edilmişti. Özellikle İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de gösteri uçuşlarının yapılmaması, bizleri derinden üzmüştü. O dönemde yetkililere defalarca uyarıda bulunmuş ve bu faaliyetlerin sadece birer gösteri değil, milli şuuru yüksek tutan, gençleri pilot olmaya özendiren, askeri personelin moral ve motivasyonunu artıran, ülkemizin havacılık kabiliyetini sergileyen harekat eğitimleri olduğunu ifade etmiştik. Tasarruf yapılacak birçok farklı alan varken, milli şuuru ve halkımızın havacılığa olan sevgisini pekiştiren bu faaliyetlerin iptal edilmesi kabul edilemez. Teknofest Adana ile birlikte bu yanlıştan dönüldüğünü görmek bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte, başta İzmir’in kurtuluşu olmak üzere tüm milli bayramlarda Türk Yıldızları’nın ve SOLOTÜRK’ün, tasarruf tedbirlerine takılmadan gökyüzünde yer almasını bekliyoruz."