Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Protestolar nedeniyle Bağdat'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağa tepki için protesto düzenlenirken Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, yasağa karşı "meydan okunması" çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - Irak’ın başkenti Bağdat’ta, devam eden gösteriler nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, sokağa çıkma yasağının saat 00.00-06.00 saatleri arasında uygulanacağını açıkladı. Sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağına dair ise bilgi verilmedi.

Açıklamanın ardından binlerce kişi Tahrir Meydanı’nda sokağa çıkma yasağını protesto etti. Göstericiler, "Bizi evde tutamazsınız" şeklinde slogan attı. Göstericiler, protestolar sırasında ölenlerin anısına alanda yüzlerce mum yaktı. Güvenlik güçleri ise protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla kullandı.

Sadr Hareketi lideri ve Şii din adamı Mukteda Sadr, sokağa çıkma yasağa karşı "meydan okunması" çağrısı yaptı. Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bağdat'ın her yerini Tahrir Meydanı'na çevirin. Sokağa çıkma yasağına meydan okumak yiğitlerin işidir" ifadesini kullandı.

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekim'de başlayan protestolara, Erbain törenleri nedeniyle ara verilmişti. Gösteriler cuma günü tekrar başladı.

Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerindeki eylemlerde yaklaşık 200 kişi öldü, 8 bine yakın kişi de yaralandı. (BAĞDAT/AA)