Bahçeli Adalet Bakanı ile görüştü

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile erken seçim açıklamasını görüştü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Belirsizlik ortadan kalkmalı" dedi.

Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptığı erken seçim çağrısının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir görüşme yaptı. Gül, Bahçeli'nin TBMM'deki odasına geçerek erken seçim konusundaki açıklamaları üzerine 20 dakikalık bir görüşme yaptı. Görüşmenin daha önceden belirlendiği iddia edilirken Gül görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeye gitti.

EKONOMİ BAKANI: BELİRSİZLİK KALKMALI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos 2018'de yapılması çağrısına ilişkin konuştu. Zeybekci, gazetecilerin, Bahçeli'nin çağrısıyla erken seçime gidilmesi halinde ekonominin nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine, bir an önce bu adımın atılması ve belirsizlik ortamının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Ekonominin kötüye gidebileceği ve bir an önce seçim yapılması gerektiği yönünde görüşler bulunduğunun belirtilmesi üzerine Zeybekci, "Şu anda etrafımızdaki ateş çemberi ve yaşananlara bakarsak, Suriye, Irak veyahut ticaret savaşları, Çin, Amerika, Rusya... Daha kötü ne olabilir? Türk ekonomisinin performansı inanılmaz bir dayanıklılıkta" ifadesini kullandı. Özel sektörün üretme iştahı, ihracatla ilgili ön sipariş raporlarına bakıldığında gelecekle ilgili beklentinin yüksek olduğunu dile getiren Zeybekci, ihracatla ilgili orta vadeli programdaki beklentiyi yukarıya revize edeceklerini kaydetti. Zeybekci, birinci çeyrekle ilgili büyüme beklentilerinin yüzde 7'inin üzerinde olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün grup toplantısında yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğinin 2019'da gündeme geleceğini belirterek, Bahçeli ile yarın görüşeceğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)