Bahçeli: Gül aday olmamalı, Beşiktaş maça çıkmalı

Abdullah Gül'ün çatı aday olacağına ihtimal vermediğini söyleyen MHP Lideri Bahçeli, ''Olursa kardeşlik hukukuna ihanet eder, Erdoğan'a 'Kardeşin olarak adayım sensin' demeli" diye konuştu. Bahçeli, seçimlere girme hakkını elde eden İYİ Parti'nin de CHP'den geçen 15 milletvekilini geri göndermesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam bir restoranda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çatı adaylığı iddiasını, " 'Kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmuştum kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmanı istiyorum'demeli" sözleriyle değerlendirdi.

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Erdoğan’ın Gül’ün adaylığını açıklamasını hatırlatan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

ERDOĞAN'IN YANINA VARIP... Tabii kardeşim Abdullah Gül ifadesi ile takdimin anlamı vardır. Kardeş arasında vefa vardır sadakat vardır sevgi vardır saygı vardır. Bunu dikkate almak lazımdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına varıp 'Sen benim kardeşimsin, kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmanı istiyorum' demesi lazımdır. Bunu demediği müddetçe Abdullah Gül Bey siyasi birikiminin hepsini şimdi yeni tabir var ya sıfır baraj siyasette sıfırlanma olur.

15 CHP'Lİ GERİ DÖNMELİ: 'Nazik davranış, bizi kurtarıcı, bize yardımcı olacak yaklaşımından dolayı CHP'ye demokrasi adına teşekkür ediyorum' diyerek 15 milletvekilini geldiği yere gönderip boynu bükükler oyununa son vermek lazım.

BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK MI? Böyle bir uygulamada bulunursak o zaman söylediklerimizin hepsini yalamış oluruz. Ülkücü hareket böyle bir duruma düşmez

İYİ PARTİ'YE GEÇEN MHP'Lİ KADİR KOÇDEMİR: MHP'den milletvekili olma şansını kaybetmiş orada mı arıyor acaba?

BEŞİKTAŞ HATA YAPMAZ, YÖNETİM KARARINI DEĞİŞTİRMELİ: Beklenen netice alınmadı diye sahadan kaçılmaz. Beşiktaş hata yapmaz, yapmamalı. Beşiktaş'a yakışanı 57 dakika oynamışlar, kalanı da tamamlamak. Galip gelirsiniz mağlup olursunuz o ayrı. Partiler arası kutuplaşma kulüpler arası kutuplaşmaya çevrilmemeli. O taraftarların ne yapacağı ileride belli olmaz. Onu ne Beşiktaş’ın Başkanı ne Fenerbahçe'nin Başkanı taşıyabilir. Onun için Beşiktaş kararını değiştirmelidir. Bir Beşiktaşlı olarak söylüyorum.

25 HAZİRAN SABAHI: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bütün kurum ve kurallarıyla işler hale getirmek olmalıdır. Ondan sonra da Türkiye'nin gündemini meşgul eden konuları yeni cumhurbaşkanı ve onun hükümeti teker teker ele almalı, TBMM ile diyalog içinde çalışmalıdır. Bugüne kadar gündemin ne olduğu bellidir. O gün yeni bir gündem yaratmaya da gerek yoktur. Terör, uluslararası ilişkiler, göç, kadına şiddet, ekonomik sorunlar. Sokaklarda kavga vardır, asayişsizlik vardır. Bunların ele alınması lazım.

DEMİRTAŞ'IN ADAY GÖSTERİLMESİ: Bir projenin sonucudur. Yani tutuklu olan bir şahsın aday olarak gösteriyorsanız onu seçtirmiş dahi olsanız cezaevinden çıkarmak yargının konusudur. Böyle biri aday oluyorsa iki amaç güdersiniz. Birisi dersiniz ki 'Biz varız devam ediyoruz', ikincisi ise ‘Acaba bizim toplumsal karşılığımız ne kadar olmuştur', onu ölçmek içindir. Yoksa seçim kazanma mantığıyla yapılmıyor. Tutarlı mıdır, onu da onlar düşünsün. (ANKARA/DHA)