Bahçeli'den bugün görüşeceği Özel'e Kavala çıkışı: Saati merak ederse bana sorabilir

Özgür Özel'in Avrupa temaslarının ardından yaptığı, "Saati soruyorsun, Kavala’yı çıkar" diyorlar sözlerine yanıt veren Devlet Bahçeli, "Saati merak ederse bana sorabilir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Partisinin grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, Özgür Özel'in Osman Kavala sözlerine tepki gösterdi.

"Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın yeniden yargılanması hususunda kamçılanan sipariş bir süreç devamlı ilerletilmektedir" diyen Bahçeli şunları söyledi:

"Bahse konu şahış Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu kararı veren bağımsız Türk yargısıdır. Neymiş, CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu'na ziyarete gittiğinde saati sorunca 'Sen önce Kavala'yı çıkar' yanıtını almış. Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Saati sormak yerine PKK ve FETÖ'ye verilen destekleri muhatapların yüzüne vurması gerekmez miydi? Sayın Özel, saati merak ederse bana sorabilir, köstekli saatimi açar kendisiyle açık açık paylaşırım."

ÖZEL, 'SAATİ SORUYORSUN, 'KAVALA'YI ÇIKAR' DİYORLAR' DEMİŞTİ

CHP lideri Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki temaslarının ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Sayın Kavala’nın AİHM kararı, ben geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde tam günlük temaslar yaptım. Konsey’de konuştum. Bütün grupları ziyaret ettim. Çok sayıda devlet başkanı ile görüştüm. Bu devlet başkanları ile görüşürken de karşımdaydı, Türk heyetini ziyaret ettim. 18 kişiler. Bir odaları var. Tuğrul Türkeş Başkan, hangi partiden olursa olsun hepsinin derdi şu. ‘Burada ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor’ diyorlar. Bir mahkemeye, AİHM aynı şehirde, ‘Strazburg’da bu mahkemenin kararına uyulmayınca bize burada adım attırmıyorlar’ diyorlar. ‘Saati soruyorsun, saati niye soruyorsun, sen önce Kavala’yı çıkar’ diyorlar. Türk delegasyonu her partiden oluşuyor. 18 kişiden. Daha geçen gün o delegasyon Kosova kararında 18’de 18 oy verdi. Meclisimizin en seçkin, orada bizi temsil edebilecek, eğitim, liyakat, donanımda, yabancı dildeki 18 milletvekili var ve onların Kavala burada hapis, onlar da bizim oradaki odamızda hapisler. Elbette çıkıyorlar, temas yapıyorlar ama karşılarında duvar var. ‘Siz bizim mahkemenin kararlarına uymuyorsunuz’ diyorlar. O yüzden sonsuz fayda var."

(HABER MERKEZİ)