Bahçeli'den UEFA'ya tepki: Küstahlık

MHP lideri Devlet Bahçeli, Mevlid Kandili dolayısıyla Twitter'dan paylaştığı mesajlarda UEFA'nın Türk futbolcuların asker selamı vermesiyle ilgili soruşturma başlatmasına da değindi: "Türklüğe ve İslam’a öteden beri taşınan önyargı ve küstahlık."

Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Milli Futbol Takımı'nın oyuncularının Suriye'nin kuzeyinde yapılan askeri harekata destek için maçlarda 'asker selamı' vermesiyle ilgili soruşturma açan UEFA'ya tepki gösterdi.

Mevlid Kandili dolayısıyla Twitter'dan mesajlar paylaşan MHP lideri, "Bugün kutlu bir doğumun, muazzam bir doğruluşun, gıpta edilecek manevi bir uyanışın aziz anısını bütün güzellik ve görkemiyle idrak ediyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşrif ve teşerrüf edişinin yıldönümünü saygı ve duayla karşılamanın onurunu taşıyoruz" ifadelerini kullandı. Bahçeli UEFA'nın soruşturmasına ilişkin ise "Türk milleti İslam’ın irfanı, korkusuz itibarı, tuzaklara kapılmayan iradesidir. UEFA’nın, milli futbolcularımızın asker selamı vermesini politik ve provakatif hareket bahanesiyle suçlayıp inceleme başlatması Türklüğe ve İslam’a öteden beri taşınan önyargı ve küstahlıktır" mesajını paylaştı. (HABER MERKEZİ)