Bahçelievler saldırılarında tutuklu sayısı 15'e yükseldi

Bahçelievler'de aynı gece yaşanan 2 silahlı saldırıyla ilgili olarak, suç örgütü üyesi olmakla suçlanan 4 kişi daha tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Bahçelievler ilçesinde 31 Ağustos'ta düzenlenen iki silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada 4 kişi daha tutuklandı. "Atız-Casper" adlı suç örgütünün üyeleri oldukları iddia edilen 4 zanlıyla birlikte tutuklu sayısı 15'e çıktı.

Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde bekleyenlere, 31 Ağustos cumartesi günü saat 02.30 sıralarında ateş açılmıştı. Saldırıda 1 polis, 1 jandarma, 1 hastane güvenlik görevlisi ve 2'si hasta yakını olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Aynı gece Mahmutbey Caddesi'nde de düzenlenen saldırıda da 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Barosu'nca yürütülen çalışmalar sonucunda iki saldırının birbiri ile bağlantılı olduğunun tespit edildi.

Soruşturma kapsamında dün 11 kişi, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlamasıyla tutuklandı.

DHA'nın haberine göre, operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişi daha bugün adliyeye sevk edildi.

"Atız-Casper" adlı örgüt üyeleri oldukları öne sürülen 5 şüpheli de tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaylarla ilgili tutuklama sayısı 15'e çıktı.

"Casperlar" olarak bilinen suç örgütünün liderlerinin Hamuş Atız olduğu belirtiliyor. 

DİNÇER GÖKÇE: SALDIRILARIN ARKASINDA DALTONLAR-CASPERLAR ÇATIŞMASI VAR

Gazeteci Dinçer Gökçe, Halk TV'de yayınlanan haberinde, "Daltonlar" ve "Casperlar" çeteler arasındaki bir güç savaşı olduğunu söylemişti. 

26 Ağustos günü Maraş'ın Elbistan ilçesinde Hakan Çağlar'ın öldürüldüğünü aktaran Gökçe, şunları söyledi:

"Hakan Çağlar, Casperlar grubunun üyesi. Çağlar cinayetini Daltonlar grubu üstlendi. Araya 4 gün girdi. 30 Ağustos günü Şirinevler'de Ercan Kaptan ve 2 arkadaşı sokakta yürürken, karşı yönden gelen motosikletli onlara ateş etti. Bu saldırıda Ercan Kaptan ve arkadaşı yaralandı. Kaptan ve arkadaşı Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Durumu ağırdı ve Ercan Kaptan kurtarılamadı. Bunu 3 ayrı kaynakla da görüştüm. Daltonlar çetesi, Ercan Kaptan'ın ölümünde bir ölçüde hastaneyi de sorumlu tutuyor. Hastaneye yönelik saldırının gerisinde de bu yatıyor."

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)