Bakan Akar’dan SADAT açıklaması: Bakanlığımız ile hiçbir ilgisi yok

Hulusi Akar, TSK’ye personel alımlarında mülakatları SADAT'ın yaptığı iddiasına ilişkin “Bakanlığımızın SADAT adlı şirketle hukuki, ticari, mali ve kurumsal olarak hiçbir ilgisi yok ve olmadı” dedi.

Abone ol

ANKARA- Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı 2022 bütçeleri TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü ve kabul edildi.
Bütçe görüşmeleri kapsamında Meclis’e hitap eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne personel alımlarında mülakatların SADAT tarafından yapıldığı iddialarına yanıt verdi.
Bakan Akar, “Personel ve askeri öğrenci alımları İŞKUR, ÖSYM ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, idari ve adli denetime açık şekilde gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımızın SADAT adli şirket ile hukuki, ticari, mali ve kurumsal yapı olarak hiçbir ilgisi yok ve olmadı” diye konuştu.

’ASELSAN’IN YURTDIŞINA SATILMASI GERÇEK DIŞIDIR’

Milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Akar, ASELSAN’ın Katarlılara satıldığı iddialarına ilişkin de konuştu.
ASELSAN’ın kamuoyuna açıklama yaptığına dikkat çeken Milli Savunma Bakanı Akar, “Çoğunluk hissesi Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na ait. Dolayısıyla yurtdışına satılması gerçek dışıdır. ASELSAN bu iddialarla ilgili hukuka başvuracağını açıklamıştır” ifadesini kullandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarını da reddeden Akar, envanterde kimyasal silahın olmadığını kaydetti.