Bakan Arslan: TV'de ne yanlışsa internette de o yanlış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ahlaki değerler var, müstehcenlik var. TV yayınlarında her ne yanlış ise... İnternet üzerinden yapılan TV yayınlarında da bu tip sınırlamalarla biz işimizi yapacağız."

Abone ol

DUVAR - İnternete RTÜK denetimi getirileceği yönündeki haberler hakkında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bugün televizyonlarda sansür mü var? Her program yayınlanabiliyor. Herkes hakkaniyet ölçülerinde. İnsanımızın ülkemizin değer yargıları çerçevesinde yayın yapabiliyor" diyerek niyetin "normal değer yargıları içerisinde çalışmaya müdahale etmek olmadığını" söyledi.

Meclis’e 2 Şubat’ta sunulan torba yasa tasarısında, internet üzerinden yapılan televizyon ve radyo yayınları ile ilgili bir düzenleme de yer aldı. Tasarı ile RTÜK Yasası’na madde eklenerek internet ortamında yapılan yayınlar düzenlendi. İnternete RTÜK denetimi bugün açıklamalar yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise 'sansür' eleştirilerini şöyle yanıtladı, "Bugün televizyonlarda sansür mü var? Her program yayınlanabiliyor. Herkes hakkaniyet ölçülerinde. İnsanımızın ülkemizin değer yargıları çerçevesinde yayın yapabiliyor. Hiç kimsenin normal değer yargılarımız içerisinde yaptığı çalışmaya müdahale etmek değildir. Özetlemek gerekirse televizyonda her ne yapılıyorsa aynısının internette de yapılabilmesini istiyoruz. Bunun dışında bir yanlışlık varsa elbette ki engellenmesi o yanlışa müdahale edilmesi gerekir. Nitekim getirilen düzenlemenin amacı budur. Bence başka amaçlar çıkarıp 'Sansür getiriyor' demek kadar yanlış bir şey yok. Ahlaki değerler var, müstehcenlik var. TV yayınlarında her ne yanlış ise... Orayla ilgili herhangi bir eleştiri yok. Tam tersine bazen vatandaşlar RTÜK görevini neden yapmıyor diyor. Ama ülkemizin değer yargıları var, dünyanın kabul ettiği değer yargıları var. RTÜK'ün mevzuatla bağlandığı kurallar silsilesi var. Bu işlemler çerçevesinde RTÜK gerekli işlemleri yapıyor. İnternet üzerinden yapılan TV yayınlarında da bu tip sınırlamalarla biz işimizi yapacağız. Bunun dışında birisi işlem yapıyorsa elbette ki bir müeyyidesi olacak zira düzenleme bunu içeriyor."