Bakan Dönmez: Isparta'da tüm köylere elektrik verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yaptığı açıklamayla Isparta'da tüm köylere elektrik verildiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dün gece itibariyle Isparta’nın kalan yedi köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor. İlk etapta Isparta’nın il ve ilçe merkezlerinin tamamını enerjilendirdik. Kırsal kesimlere ağır hava koşulları nedeniyle ulaşımda zaman zaman sıkıntı yaşadık. Buna rağmen kırsal kesimlerin büyük bir kısmına hızlı bir şekilde ulaştık ve zarar gören altyapıyı onardık." dedi. 

'HATALI İŞLEM YOK'

Akdeniz Elektrik Dağıtım A. Ş. (AEDAŞ) Isparta’da olumsuz hava koşulları sonrası yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Olumsuz hava koşullarının enerji iletim ve dağıtımında arızlara yol açtığının belirtildiği açıklamada, “Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (AEDAŞ) görev bölgesinde yer alan Isparta’da, 3 Şubat Perşembe günü başlayan ve normal mevsimsel koşullara göre 45 günde yağacak olan karın, 11 saat gibi bir sürede bölgeyi etkisi altına alması, ne yazık ki enerji iletim ve dağıtım hatlarında arızalara yol açmıştır. Bu süreçte AEDAŞ ekipleri, kamu ve özel sektör iş birliği ile gece gündüz demeden bölgeyi enerjilendirmek için var gücü ile çalışırken ne yazık ki bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada ‘şirketimize’ ve ‘hissedarlarımıza’ yönelik ağır bir saldırı söz konusu olmuştur. Yıllardır enerji sektöründe var olan, açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen özelleştirme ihalelerinde en yüksek teklifi vererek elektrik dağıtım sektörüne adım atan Cengiz ve Koloğlu Grubu ile elektrik dağıtım alanında hizmet veren şirketimize yönelik olarak; “hiçbir belge, bilgiye dayanmadan, tamamen bir algı oluşturmaya yönelik olarak yapılan” yayınlara karşı “yasal yollara” başvurma hakkımız saklı kalmak şartıyla, kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur” ifadelerine yer verildi.

Hatalı hiçbir işlem bulunmadığının altının çizildiği açıklamanın devamında şunlar denildi: “Elektrik dağıtım sektöründe özelleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından bu alanda Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 dağıtım şirketi düzenli olarak denetlenmekte, yatırım programları EPDK tarafından 5’er yıllık dönemler halinde belirlenerek devreye alınmaktadır. Bu süreç içerisinde diğer şirketlerde olduğu gibi AEDAŞ’ta da rutin denetimler yapılmış, hatalı hiçbir işlem bulunmadığından herhangi bir cezai yaptırım söz konusu olmamıştır.” (HABER MERKEZİ)