Bakan Gül'den Duygu Delen'in ailesine ziyaret

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te Mehmet Kaplan'ın dairesinden şüpheli şekilde düşerek ölen Duygu Delen'in ailesini ziyaret etti.

Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te bir apartmanın 4'üncü katından süpheli şekilde düşerek ölen 17 yaşındaki Duygu Delen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Gül, beraberindeki AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve diğer partililerle Delen ailesinin merkez Şehitkamil ilçesindeki evlerini ziyaret etti.

Şarklı: Duygu Delen'in katil zanlısı ev hapsi sırasında İstanbul'da doğum günü partisindeydi

Baba Bülent Delen ve dede Mehmet Yüceler ile görüşen Gül, taziyelerini iletti. Adalet Bakanı Gül, 5 gün önce de Duygu Delen'in babası Bülent Delen ile telefonda görüşmüştü. Bakan Gül’e “Bu işin peşini bırakmayın” diyen baba Delen, “Duygu sizin de kızınız. Ben size güveniyorum” ifadelerini kullanmıştı. Her şeyi adalete bıraktığını vurgulayan Delen, “Kızım, üniversiteye gidecekti, hayalleri vardı, şimdi hayalleri söndü. Ama şu anda kızımızı toprağa gömdük geldik” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Gül ise olayın tüm boyutlarıyla araştırıldığını ve aydınlatılacağını söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Duygu Delen 13 Ağustos'ta Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın 4'üncü katından şüpheli şekilde düştü. Evde bulunan ve gözaltına alınan Mehmet Kaplan "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla tutuklandı. Düşmeden önce Duygu Delen'i darp ettiğini itiraf eden Mehmet Kaplan'ın 13 ay önce ehliyetsiz ve alkollü kullandığı aracıyla bir başka kadının ölümüne neden olduğu ve ev hapsi şartıyla bir gün bile tutuklu kalmadan bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Kaplan'ın ev hapsinde olması gereken dönemde İstanbul'da doğum günü partisine gittiği de öğrenilmişti. (HABER MERKEZİ/AA)