Bakan Işık: İhraç edilen polisler askere alınacak

Milli Savunma Fikri Işık, 'FETÖ'den ihraç edilen polislerin, askere alınacaklarını açıkladı. Bu polisler, geri hizmetlerde ve gözetim altında askerliklerini yapacak. AK Parti döneminde çıkartılan yasayla, polisler askerlikten muaf tutulmuştu.

Abone ol

DUVAR - 'FETÖ' soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 10 bin polisin askere alınacağı iddialarına, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan doğrulama geldi. Bakan Işık, bu polislerin, geri hizmetlerde ve gözetim altında askerliklerini yapacaklarını açıkladı.

Emniyetten ihraç edilen ve tezkere almayan polislere askerlik için muayene kâğıtları gönderilmeye başlandı. Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yurt çapında yaklaşık 25 bin polis, amir ve müdür emniyetteki görevlerinden ihraç edildi. Görevden uzaklaştırılan memur ve rütbeli polisler arasında, askerliğini yapmamış ve 10 yıllık polis hizmetini de tamamlamamış olan 10 bine yakın polis, komiser ve başkomiserin askere alınacağı öğrenildi.

2011 yılında çıkarılan “6109 sayılı Askerlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna” göre; 10 yıllık hizmetin ardından polislerin askerliklerini yapmış sayılacağı belirtilirken, bu süreyi doldurmadan polislik mesleğinden ayrılan veya meslekten atılan kişilerinse askerlik görevlerini yapmaları gerekiyor.

(HABER MERKEZİ)