Bakan Koca: Tam kapanma zaruriyetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tam kapanma süreciyle ilgili açıklamalarda bulunarak "vakaların düşmesini bekliyoruz" dedi. Koca, "tam kapanmanın zaruriyet haline geldiğini" söyledi.

Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona salgını sebebiyle ülke genelinde uygulanan tam kapanma süreciyle ilgili Antalya'da değerlendirmelerde bulundu.

''Tam kapanmanın vaka sayılarını düşürmesini umuyoruz. 14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz salgında yeni bir pik dönemi yaşadık. Alınan kısıtlamalarla bir miktar düşüş sağlansa da istediğimiz düzeyde olmadı" diyen Koca, düşüş hızını azaltmak için tam kapanmanın bir zaruriyet halini aldığını belirtti.

'NADİR ÜLKELERDEN BİRİYİZ'

Koca şöyle konuştu, "Bayramı, bayram gibi yaşamak istiyoruz. Vaka değişim hızlarını vaka oranlarını iller bazında her hafta düzenli olarak yayınlamaktayız. Bugün Antalya'yı bu anlamda detaylarıyla değerlendireceğiz. Hedefimiz alacağımız tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükümüzü her geçen gün azaltmak. Salgınla mücadelede bildiğiniz gibi filyasyonun önemi büyük. Bu sistemi dünyada etkin şekilde uygulayabilen nadir ülkelerden biriyiz. Antalya'da son bir haftada vaka sayısında yüzde 35 oranında azalma göründü. Antalya'da yatak doluluk oranımız yüzde 47.7'ye yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 66.3'e düşmüş oldu." (HABER MERKEZİ)