Bakan Kurum açıkladı: Antep'te 2 bin 529 kişi hayatını kaybetti

Çevre Bakanı Murat Kurum, Antep'te yaptığı açıklamada kent genelinde 4 bin 475 binanın ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edildiği, can kaybının ise 2 bin 529'a yükseldiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Antep AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıda açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, kent genelinde can kaybının 2 bin 529'a yaralı sayısının ise 12 bin 468'e yükseldiğini açıkladı. Arama-kurtarma faaliyetlerinin Antep genelinde 1324 binada başladığını belirten Kurum şu anda 108 binada devam ettiğini söyledi.

'15 BİN 350 ÇADIR KURULDU'

DHA'nın aktardığına göre Bakan Kurum, Gaziantep'te 15 bin 350 çadır kurulduğunu, 25 bin çadır için de planlamanın devam ettiğini söyledi. Kurum, "Konteyner kurulum süreci de başladı. 500 konteyner İslahiye ve Nurdağı'nda belirlenen alanlara kurduk. Etap etap bunu arttıracağız. Gaziantep'te 15 bin kurulumu için planlama yaptık" dedi.

Murat Kurum, ülke genelinde 122 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Gaziantep'te ise 4 bin 475 bina, 12 bin 423 ev konut ve iş yerinin ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edildiği bilgisini veren Kurum, şöyle konuştu:

"10 ilimizde eş zamanlı olarak cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini de başlatmış olacağız. Depremin etkilediği 10 ilimizde Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut projesini inşallah TOKİ üzerinden başlatacağız. 30 bin mühendis ve işçimizi, arama kurtarma faaliyetine katılan firmalarımızı araç ve ekipleriyle birlikte 10 ile yönlendirdik. Bunlar çalışmalara devam ediyor. Yeni afet konutlarının kurulumu için de gerek zemin etütleri gerek bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bir dakikayı bile önemsiyoruz. Burada bu afeti görmeyen vatandaşlarımız bu duyguyu anlayamazlar. O yüzden Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattık. Bunu da duyurmuş olalım. Yeni İslahiye ve yeni Nurdağı'nın inşasını yapacağız. Eş zamanlı 10 ilde bunu yapacağız. Nasıl 2 gün içerisinde konteyner kurduysak, barınma ve gıda ihtiyaçlarını giderdiysek, bu afette de aynı anlayışla tüm ekibimiz ile birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz." (HABER MERKEZİ)