Bakan Nebati'den Rus turist açıklaması: Mir kart var, sıkıntı olmaz

Rus kredi kartı sistemi Mir'i kullanan işletmelerin oranının Türkiye'de yüzde 15'lerde olduğunu belirten Bakan Nebati "Şimdi bankalar hızlı bir şekilde dağıtım yapıyorlar. Sıkıntı olmayacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - Ekonomi yönetimi umudunu turizm gelirlerine bağlamış durumda. Rusya-Ukrayna savaşının sektörü etkileyeceği belirtilirken, kabine toplantısı sonrası konuya ilişkin soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, nisan ayında otellerin doluluk oranın yüzde 68 civarında olduğunu söyledi. Mayısta doluluk oranının yüzde 92 olacağını belirten Nebati "Mayıs’ta İstanbul’da otellerde yer bulunamayacak. Turizm ile beklentilerimiz çok iyi. 45 milyon turist, 35 milyar dolar hedefimizi geçeceğimize inanıyorum" dedi.

Nebati, Visa ve Master ödeme sistemlerinin Rusya’ya yaptırım kapsamında hizmetlerini durdurduğunu ve karar sonrasında Rus turistlerin bu kartlarla yurt dışında harcama yapamadığının hatırlatılması üzerine, "Rusya’nın Mir sistemi var. Mir kart çok iyi bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de Mir kart kullanan işletmelerin oranı yüzde 15’lerdeydi, şimdi bankalar hızlı bir şekilde dağıtım yapıyorlar. Sıkıntı olmayacak" açıklamasını yaptı. (HABER MERKEZİ)