Bakan Özer: 5 bin 900 sınıf kapatılıp tekrar açıldı

Milli Eğitim Bakanı Özer, 5 bin 900 sınıfın Covid-19 karantinası nedeniyle kapatılıp tekrar açıldığını, az derslikli iki okulun da tüm sınıflarda vaka görüldüğü için kapatıldığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR- Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların yüz yüze eğitime başladığı 6 Eylül'den bugüne Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin 900 sınıfın Covid-19 tedbirleri kapsamında kapatılıp tekrar açıldığını açıkladı. 

Özer, bir televizyon kanalının yayınına katılarak eğitim gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Özer, salgın nedeniyle kapatılan sınıf sayısının sorulması üzerine, "Türkiye genelinde 71 bin 320 okulumuzda 850 bin sınıfımız var. 6 Eylül'den bugüne kadar yaklaşık 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı. Asıl olan şu, okullarımız açık ve yüz yüze eğitim devam ediyor" dedi.

'ŞU AN EN GÜVENLİ YER OKULLARIMIZ'

"Toplumda, özellikle bizim ülkemizde şu an en güvenli yer okullarımız. Çünkü kuralların uygulandığı, sadece okul yöneticilerin ve öğretmenlerin değil velilerin de birebir takip ettiği bu kadar denetimin olduğu toplumsal mekan yok" diyen Bakan Özer şöyle devam etti: "Kapanan sınıf oranlarında yüzde 1'in altında bir dağılım var. ABD'de okul sayısının yüzde 2'si kapalı. Türkiye'de kapanan sınıf oranları oldukça düşük. 

71 bin 320 okulumuz var. Az derslikli okul sayımız çok yüksek. Bu şu demek, kapanan okul da olabilir. İki tane okulumuz kapandı. Bir tanesi özel öğretim kurumu, anaokulu 6 derslikli, bir tanesi de spor lisesi, 3 dersliği var. 3 derslik kapandığı için okul kapandı ama 14 gün sonra açılacak. Toplumun buna alışması lazım, vaka artışı olabilir, okullar kapanabilir, önemli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesidir. Şu andaki (vaka) oranlarımız bizim için kaygı verecek, alarm verecek bir düzeye ulaşmadı, onun için okullarımızı kapatmayacağız.

İnanıyorum ki Türkiye'de eğer okullar kapalı olsaydı, bugünkü vaka sayılarından çok daha fazla vaka olacaktı.

'KASIMDAN SONRA ÖĞRENME KAYIPLARINA YÖNELİK DESTEK PAKETLERİ UYGULANACAK'

Öğrencilerde 1,5 yıllık aranın ardından okula gitmeyle ilgili bir direnç oluştu. Ben üç çocuk babasıyım, özellikle lise birdeki çocuğum her gün sabah okula giderken sıkıntılar yaşıyor. Çünkü 1,5 yıldır evde dijital ortamlarda süreci yönetirken bir anda yüz yüze eğitime başlamak elbette şok etkisi yaratıyor. Bu öğretmenlerimiz için de öğrencilerimiz için de alışma süreci gerektiren bir durum. Önümüzdeki aylardan itibaren artık bunları konuşmuyor olacağız.

Kasım ayından sonra farklı mekanizmalarla geçmiş öğrenme kayıplarına yönelik ciddi destek paketleri uygulayacağız."

'ESEFLE KINIYORUM'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Artvin'de kaymakamın öğretmenle tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de şunları söyledi: "Söyleyecek hiçbir şey yok, sözcük bulamıyorum. Hakikaten bu kadar fedakarlık yapan öğretmenlerimizin, özellikle Covid-19 sürecinde, fedakarca cansiperane bir şekilde öğretmenlerimizden bir tanesinin böyle bir muameleye maruz kalmasını esefle kınıyorum. Zaten İçişleri Bakanlığımız da süreci başlattı, gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz." (AA)