Bakan Pakdemirli: Tağşiş yapanı yaşatmayacağız

Bakan Pakdemirli: Zeytinyağında tağşişe imkan tanımayacağız. Yeni yasa hazırlayacağız.

Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zeytinyağı sektöründe tağşişlere (katıştırma) göz yummayacaklarını söyledi: "Yapanları piyasada yaşatmayacağımızı, bunlara aman vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum."

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği tarafından İzmir'de düzenlenen 'Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Buluşması' toplantısına katılan Pakdemirli, tağşiş konusunun gündemlerinde olduğunu söyledi. Bakan konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu konuda yönetmelik ve mevzuat gereği, elimizdeki cezaları sonuna kadar kullanıyoruz. Önümüzdeki yıl Meclis'e bir yasa tasarısı getireceğiz. Çünkü kanunlara rağmen arkadan dolanan üreticiler var. Her konuda var. Özellikle tağşişin üzerinde duracağımız, tağşiş yapanları piyasada yaşatmayacağımızı, bunlara aman vermeyeceğimizi ve ticaret imkanı tanımayacağımızı çok açık şekilde ifade etmek istiyorum" dedi.

'İFŞALARIMIZ DEVAM EDECEK'

2019 yılı içinde 323 katı ve sıvı yağ işletmesini denetlediklerini de belirten Pakdemirli, "Günde 323 katı ve sıvı yağ gıda işletmesini denetlemişiz bu sene. Toplam 3 bin 756 denetim ve bin 627 adet numuneden 718'i zeytinyağı numunesi. Burada da 156 firmayı ifşa etmişiz. İfşalarımız sistematik olarak devam edecek. Bu konularda bazen ses çıkıyor, bazen de hatalar olabiliyor. İlk yapılan hatada firmaların ticari hayatını tamamen bitirecek bir aksiyon almak doğru değil, ama bu hatalar tekrar ediyorsa sıkıntılar var" dedi. (HABER MERKEZİ)