Bakan Şimşek: Esad'sız olmaz

Suriye'de barış için düzenlenecek Astana konderansı öncesi Türkiye'den dikkat çekici bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemeyeceğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye, artık (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez, bu gerçekçi de değil" dedi. Şimşek bu açıklamayı, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu'nda katıldığı paneldeki konuşmasında yaptı.

Şimşek, "Sorumluluk Esad'da ama bizim pragmatik ve gerçekçi olmamız gerekiyor. Türkiye'nin şu an Rusya'yla birlikte çalışmasının sebebi de bu" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı, 23 Ocak’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak Suriye görüşmeleriyle ilgili de ‘büyük umutları’ olduğunu belirtti. Astana’ya gidecek Türkiye heyetinde kimlerin yer alacağının henüz belirlenmediğini belirten Şimşek, “Diğer ülkelerden katılanları göz önünde tutarak gereğince karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Şimşek, Astana formatının Cenevre formatının yerini alıp alamayacağı yönündeki soruya ise “Geniş kapsamlı bir anlaşma geniş kapsamlı bir katılımı da gerektirir. Ancak başarılı olunması için sahada eli güçlü olanlarla başlangıç yapılabilir” yanıtını verdi. (Kaynak: Sputnik)

Esad'dan 'Türkiye ile işbirliği' sorusuna yanıt

Trump, YPG ile görüşen danışmanı 'tuttu'