Bakan Tekin: Talep olduğu sürece imam hatip açmaya devam edeceğiz

Toplumsal talebi karşılayacak şekilde imam hatip okulu açtıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Tekin: Talep olduğu sürece de açmaya da devam edeceğiz.

Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sakarya'da, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışına katıldı. 

AA'nın aktardığına göre Tekin burada yaptığı konuşmada, belirli periyotlar halinde istatistikler çıkardıklarını, son dönemde de özellikle kendi karnelerini ortaya çıkarmak için 2002 öncesi ve sonrası Türkiye'deki eğitim istatistiklerini ortaya koymaya çaba sarf ettiklerini anlattı.

Son 20 yılda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en büyük payı şüphesiz eğitime ayırdığını söyleyen Tekin, "Önemli miktarda kaynak aktarıldı. Yatırım bütçemiz, genel bütçeden Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan pay her geçen gün arttı. Şu anda Sakarya dahil birçok ilde eğitim öğretimin fiziki altyapısı, 20 yıl öncesiyle kıyas kabul edilemeyecek noktaya geldi" diye konuştu.

İmam hatip okullarının özellikle 28 Şubat'la neredeyse kapanma noktasına geldiğini, katsayı uygulamasıyla toplumsal itibarının ciddi şekilde sarsıldığını ifade eden Bakan Tekin, şöyle devam etti: "Şu anda imam hatip okullarımız Türkiye'nin her tarafında, bunun da altını çizerek söylüyorum, toplumsal talebe istinaden kurulmuş, açılmış durumda. 28 Şubat zulmünün engelleri gündeme geldiğinde oran olarak ne kadarsa şu anda da aynı orandadır. Yani Türkiye uygun bir noktada. Öyle sunuyorlar ki 'Türkiye'nin her tarafında imam hatip okulları var.' Hayır toplumsal talep neyse onu karşılayacak şekilde imam hatip okulu açtık. Talep olduğu sürece de açmaya da devam edeceğiz."

(ANADOLU AJANSI)