Bakan Tunç'tan İzmir'deki faciaya ilişkin açıklama: Kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasına ilişkin rapor beklendiğini söyleyerek "Kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Konak'ta elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay (44) yaşamını yitirdiği olayla ilgili "Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'İZMİR'DEKİ OLAYA ÇOK ÜZÜLDÜK'

Bakan Tunç, İzmir'deki faciaya ilişkin şunları söyledi: "Şimdi tabi çok üzüldük. Orada sokaktan geçen vatandaşlarımız akıma kapıldı. Çok üzüldük, bu çağda bunun olmaması lazım. Başsavcımız soruşturma başlattı. Ön rapor bekleniyor. Ceza soruşturmasını titizlikle yapacağız, kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız."

EYLEM TOK VE OĞLUNUN İADE SÜRECİ: EKİM AYINDA GERÇEKLEŞECEK

"Olumlu devam ediyor. İade yargılaması başlamadı henüz. Bizim delillerimiz inandırıcı bulundu ve sürekli savcıyı bilgilendirdik. Kaçtıkları günden itibaren izlerini sürdük. O olaydan sonra hemen kaçmaları, Mısır'a hemen iade için başvurduk. Oradan ABD'ye gittiler. Yargılama süreci biraz sürebilir. Suçluların iadesi duruşması ekim ayında gerçekleşecek."

(HABER MERKEZİ)