Bakan Yanık: Selzedelere 3 bin lira yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul'daki selden etkilenenlere 3 bin lira nakdi yardım yapılacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile İstanbul'daki selden etkilenenlere 3 bin lira yardım yapılacağını söyledi.

Yanık, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul’da meydana gelen yoğun yağışlar neticesinde evleri zarar gören ve selden etkilenen vatandaşlarımıza ilk etapta 3.000 TL nakdi yardım yapacağız. Hanelerimizin nihai zararlarının tespitinden sonra bakanlık olarak hane desteklerimizi devam ettirerek vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Afetten etkilenen bölgelerde oluşturduğumuz kriz merkezlerimiz aralıksız çalışıyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Evleri ve işyerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta 5'er bin liralık evlerine su basanlara, işyerleri su basanlara da 10'ar bin liralık bugün itibariyle bir banka şubesi açtırdık. Hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek" dedi. (HABER MERKEZİ)